Mainos

Turpeen heikentynyt menekki näkyi Vapon tuloksessa

Päästökaupan alkaminen on heikentänyt turpeen kilpailukykyä, koska sen käytön kustannukset ovat nousseet.

Päästökaupan alkaminen viime vuonna pudotti turve- ja bioenergiayhtiö Vapon tulosta ja liikevaihtoa. Konsernin voitto ennen veroja laski 17 miljoonaan euroon edellisvuoden 24 miljoonasta. Liikevaihto putosi 524 miljoonaan euroon edellisvuoden 527 miljoonasta.

Tuloksen heikkeneminen johtui ennen muuta päästökaupan alkamisesta, mikä nosti turpeen käytön kustannuksia ja heikensi sen kilpailukykyä sähköntuotannossa. Turpeen toimitukset voimalaitoksille vähenivätkin selvästi edellisvuotisesta. Sen sijaan pellettiliiketoiminnan liikevaihto kasvoi selvästi sekä Suomessa että Ruotsissa. Vapon pellettimyynti lähes kaksinkertaistui yli 430 000 tonniin, ja se saavutti markkinajohtajuuden pohjoismaisilla kuluttajamarkkinoilla.

Vapon mukaan turpeen toimitusten väheneminen jatkuu, mikäli valtiovalta ei paranna turpeen asemaa energiamarkkinoilla. Sen sijaan energiapuun kysyntä ja hinta nousevat.

Vapo kertoo aloittaneensa toimintojensa uudelleenorganisoinnin resurssien kohdistamiseksi kasvaville aloille. Vapossa uskotaan, että konsernin kannattavuus kehittyy myönteiseen suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.