Turkuun saapunut jättialus kiinnostaa risteilymatkailijoita – jo useita lähtöjä loppuunmyyty: "Edustaa jotain ihan uutta Itämerellä"

1:53
Viking Glory rantautui Turkuun – aluksen saapuminen aiheutti Ruissalossa ryysiksen

Lähes kuuden viikon merimatka tuli sunnuntaina viimein päätökseen, kun Viking Glory saapui sen kotisatamaan Turkuun. Aluksen pitkä taival alkoi Kiinasta vuodenvaihteessa ja se seilasi muun muassa läpi Suezin kanavan. 

Viking Linen uusin lippulaiva tulee korvaamaan Helsinkiin siirtyvän Amorellan maaliskuusta alkaen. Uusi alus kiinnostaa nyt ennennäkemättömällä tavalla risteilymatkustajia koronapandemiasta huolimatta.

– Viking Glory edustaa nyt jotain ihan uutta Itämerellä. Tarjolla on esimerkiksi Wellness-palveluita, mitä ei ole tällä alalla vielä paljoa nähty. Laivalla on mahdollisuus päästä salille, tai vaikkapa joogaa harrastamaan, kertoo Viking Gloryn lanseerauspäällikkö Lotta Lindroos.

Lindroosin mukaan myös pieniin yksityiskohtiin ja matkustajien toiveisiin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Uudessa laivassa on esimerkiksi edeltäjiinsä nähden enemmän ikkunallisia hyttejä.

Toiveita paremmasta risteilyvuodesta

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses on varovaisen optimistinen siitä, että risteilymatkailu olisi hiljalleen palautumassa aikaan ennen koronapandemiaa.

– Kysyntä alkoi jo viime vuoden kesäkuusta alkaen kasvaa. Odotankin että tästä tulee hyvä risteilyvuosi. Ei ehkä vielä kuitenkaan aivan normaali, mutta toivottavasti ainakin lähemmäksi sitä menemme, kertoo toimitusjohtaja Hanses.

Uudella Glory-aluksella uskotaan olevan nyt iso vaikutus risteilymatkailuun kotimaassa. Laivassa on tilaa jopa 2 800 matkustajalle.

– Moni seurasi jo aluksen matkaa Suomeen. Useita lähtöjä onkin myyty loppuun, iloitsee toimitusjohtaja Hanses Gloryn saamasta huomiosta. 

– Tämä on matkailualle näinä aikoina odotettu piristys, sanoo Viking Gloryn lanseerauspäällikkö Lotta Lindroos.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja