Turkulainen peruskoulun opettaja tympääntyi ainaiseen parjaamiseen – "Minäpä kerron ope-salaisuuden: moni oppilas voi etäkoulussa hyvin"

Turkulainen peruskoulun opettaja Linda Tammelin harmittelee, että etäkoulusta puhutaan paljon negatiiviseen sävyyn, vaikka asialla on myös toinen puoli.

– Minäpä kerron ope-salaisuuden: moni oppilas voi etäkoulussa hyvin. Poissaoloja on vähemmän. Läksyt on paremmin tehty. Opiskeluvälineet on aina mukana. Aika voidaan käyttää opiskeluun, ei hygienian ylläpitoon. Helpompi keskittyä kun häiriötä on vähemmän. Saa nukkua pidempään.

Näin tviittasi Turun Topeliuksen koulun aineopettaja Linda Tammelin, joka toimii tällä hetkellä varapääluottamusmiehenä.

Varapääluottamusmies käy säännöllisesti opettajien kanssa keskusteluja siitä, miten oppilaiden etäopiskelu on sujunut.

– Melkein jokainen opettaja pystyy sanomaan siellä olevan myös oppilaita, jotka ovat löytäneet ilon opiskeluun ja koulu on sujunut paremmin. Nämä tarinat ovat jääneet nyt jotenkin piiloon, harmittelee Tammelin.

Moni oppilas on kehittynyt etäopiskelussa viime kevääseen verrattuna ja käytettävät ohjelmat on opittu hallitsemaan. Myös opettajat ovat kehittyneet etäopettamisessa.

Kaikki tapahtui viime keväänä niin nopeasti, että siihen ei ollut kukaan osannut varautua sen tarkemmin.

– Opettajat tekevät paljon töitä sen eteen, että etäopetus toimisi mahdollisimman hyvin. He ovat olleet tosi kovilla, painottaa Tammelin.

1:07
HUS:in ylilääkäri: "Koulu ylikorostunut tartunnan lähteenä"

Arvosanat ovat parantuneet

Oppilaita on monenlaisia. Osalle on ollut luokassa keskittyminen hankalaa. Työrauhaongelmien lisäksi moni oppilas on pystynyt tuomaan itseään paremmin esille etäopiskelussa.

– On hiljaisempia oppilaita, jotka ovat saaneet äänensä kuuluviin eri tavalla etäopiskelun myötä. He ovat pystyneet keskustelemaan opettajan kanssa kahdestaan ja saaneet esimerkiksi palautetta sitä kautta. Luokassa ei voi keskustella "salaa" opettajan kanssa.

Joidenkin oppilaiden kohdalla arvosanat ovat jopa nousseet etäopiskelun myötä.

Yhdessä tehdään kovasti töitä

Tammelin haluaa korostaa, että opettajien lisäksi oppilaat ovat tehneen kovasti töitä etäopiskelun onnistumisen eteen.

– Siitä pitäisi osata olla ylpeä, eikä vain koko ajan puhuttaisi siitä, miten huonosti meillä menee.

– Luotetaan enemmän lapsiin ja opettajiin, kyllä he hoitavat etäopiskelun. Jos Suomea verrataan moneen muuhun maahan, me olemme pärjänneet tosi hyvin, iloitsee Tammelin.

Opettaja haluaa lähettää terveiset kaikille opiskelijoille.

– Olkaa avoimin mielin ja pyytäkää tarvittaessa apua. Muistakaa välitunnit myös etäopetuksessa, painottaa Tammelin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja