Turkkilaispelaaja syyttää valmentajalegendaa uransa pilaamisesta törkeällä tavalla – "En voi edes kuvailla sitä"

Italialaisen jalkapalloseura Interin entinen pelaaja Caner Erkin lataa valmentajalegenda Frank de Boeria kohtaan kovia syytöksiä. Turkkilaisen Erkinin, 31, mukaan de Boer käänsi hänen uransa suunnan olemalla todella epäkunnioittava.

Erkin siirtyi Interiin Fenerbahcesta kesällä 2016. Turkkilaispuolustaja siirrettiin kuitenkin nopeasti lainalle Besiktasiin, niin että hän ehti pelata Interissä Roberto Mancinin ja Mancinia seuranneen Frank de Boerin alaisuudessa vain seitsemän kautta edeltänyttä ystävyysottelua. Erkinille ei tullut Interissä yhden yhtä kilpailullista ottelua.

– Ajattelin, että se (Interiin siirtyminen) olisi iso askel urallani, että voisin pelata säännöllisesti, voittaa pokaaleja ja kasvattaa suosiota Interin fanien keskuudessa, Erkin kertoi FCInterNews.it:lle.

Erkin muistelee, että Mancini luotti häneen ja antoi kauden alla peliaikaa. Mancinilla ja seurajohdolla oli kuitenkin ollut erimielisyyksiä pelaajahankinnoista, ja Erkin olikin surullinen, kun Mancinin sopimus purettiin.

– En halunnut jättää Interiä, en edes kun Roberto Mancini lähti, mutta Frank de Boerin asenne minua kohtaan oli kamala. Hän jätti minut ulos kuin jonkun nuorisoakatemiasta riveihin nostetun teinin. Sitä oli mahdoton hyväksyä.

– Kohtelu, jota sain de Boerilta, oli täysin epäkunnioittavaa, ja hän käänsi urani suunnan asenteellaan.

Erkin ei ole sanojensa mukaan koskaan ymmärtänyt, miksi de Boer kohteli häntä moisella tavalla.

– En ollut ensimmäisestä päivästä lähtien, kun hän tuli Italiaan, koskaan hänen suunnitelmissaan. Hän jätti minut ulos viimeisestä kautta edeltävästä ottelusta eikä antanut minun edes osallistua harjoituksiin. Minun täytyi harjoitella muusta joukosta erillään.

– Koen, että hän yritti manipuloida minua tuntemaan oloni niin turhautuneeksi, että lähtisin pois. En voi edes kuvailla sitä.

"Kaikki tiesivät, millainen henkilö de Boer oli"

De Boer oli allekirjoittanut Interin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, mutta sai pian kenkää. Hän ennätti olla seuran päävalmentajana vain 85 päivää.

– Kaikki tiesivät, millainen henkilö de Boer oli. Siksi en voi käsittää, miten hän onnistui pääsemään Interin kaltaiseen seuraan.

– Olen samaa mieltä Jonathan Biabianyn (ranskalaishyökkääjä) kanssa siitä, että de Boer oli huonoin valmentaja Interin historiassa. On kamalaa, että kaikki unelmani murskasi mies, joka oli siellä vain kaksi ja puoli kuukautta, Erkin latasi.

De Boer nykyisin MLS:ssä

Erkin kuului takavuosina myös Turkin maajoukkueeseen, mutta on viimeksi pelannut siinä vuonna 2017. Erkin on jatkanut Besiktasissa kauden 2016–17 lainasopimuksensa jälkeenkin.

De Boer puolestaan on luotsannut vuodesta 2018 lähtien MLS-seura Atlanta Unitedia. Hän toimi takavuosina pitkään Alankomaiden maajoukkueen (1990–2004) ja Ajaxin (2010–2016) peräsimessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja