Barcelonasta potkittu Luis Suarez ymmällään lähtönsä syistä – lausui ennusteen Lionel Messin tulevaisuudesta: "Se satutti minua ja perhettäni"

Barcelonasta Atleticoon siirtyneen Luis Suarezin mukaan katalonialaisseura halusi uruguaylaisen erilleen Lionel Messistä.

Suarez nousi Barcelona-urallaan 198 maalilla seuran kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi.

Seura on kertonut koronaviruksen runnelleen sen taloutta, jonka myötä pikaiset kevennykset pelaajiston palkkakuluihin tulivat tarpeeseen.

– Barcelonan versiossa tapahtumista on paljon ristiriitaisuuksia. Olisin etsinyt ratkaisua, jos kyse olisi ollut taloudellisesta ongelmasta. Jos ongelma oli puolestaan urheilullinen, olisin ymmärtänyt. Minulle ei ole kuitenkaan selvää, miksi he tekivät tämän päätöksen, Suarez puhui ESPN:n haastattelussa.

– Luulen, että he halusivat irrottaa minut Messistä. Ehkä heitä ärsytti hyvä suhteeni Leon kanssa. Ehkä he eivät halunneet hänen olevan kanssani niin paljon. En löydä yhtäkään syytä, joka olisi vahingoittanut joukkuetta.

– Etsimme toisiamme kentällä jatkuvasti, mutta joukkueen parasta ajatellen. Ehkä he halusivat hänen (Messin) pelaavan enemmän muiden pelaajien kanssa. En keksi mitään muuta syytä.

33-vuotias Suarez poistui Barcelonan hektisen kesän päätteeksi. Messi itse oli yrittänyt aiemmin poistua seurasta onnistumatta siinä. 

Suarez kuitenkin uskoo Messin jatkavan seurassa, jossa argentiinalaisen kanssa ristiriitoihin joutunut presidentti Josep Maria Bartomeu joutuu väistymään uusien vaalien myötä ennen kauden pääätymistä.

– Heidän (Barcelonan) olisi pitänyt kunnioittaa hänen (Messin) päätöstään lähteä, Suarez sanoi.

– On ehkä mahdollista, että hän pelaisi jossain toisessa seurassa, mutta jos hän tuntee olonsa mukavaksi ja uusi hallitus tulee valtaan, hän haluaa jäädä.

Pelaajalle pettymyksen aiheutti erityisesti tapa, jolla La Liga -jätti hankkiutui hänestä eroon.

– Se satutti minua ja perhettäni. Valmentaja (Ronald Koeman) soitti ja kertoi, etten kuulu hänen suunnitelmiinsa. Olin lukenut saman asian lehdistä jo kymmenen päivää aikaisemmin, Suarez valotti.

– Sanoin aina, että seura tarvitsee nuoren hyökkääjän, mutta he eivät koskaan hankkineet ketään kilpailemaan kanssani tasaväkisesti. Vuosien ajan he halusivat hankkia lisää hyökkääjiä potkiakseen minut ulos. Lähtöni oli tulossa, mutta olisin ansainnut edes puhelun ja selityksen ennen kuin luin asiasta mediassa.

Barcelona on aloittanut uuden sarjakauden kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Sen maaliero on kolmen pelatun ottelun jälkeen 8-1.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja