Turkki on palauttanut 11 "terroristitaistelijan sukulaista" Ranskaan, mukana äitejä ja lapsia: "Turkki ei ole avovankila tai hotelli"

Turkki palautti maanantaina yksitoista Ranskan kansalaista takaisin kotimaahansa.

Turkin sisäministeriön mukaan palautetut ovat epäiltyjen "ulkomaalaisten terroriristitaistelijoiden sukulaisia".

Palautukset ovat osa Turkin suunnitelmaa, jossa se palauttaa pidättämiään äärijärjestö Isisin ulkomaalaisia taistelijoita takaisin kotimaihinsa.

Turkin mukaan pidätettyjä ulkomaalaisia taistelijoita on noin 1 200. Marraskuun alusta lähtien maa on palauttanut lähes 60 ihmistä takaisin. Heistä noin puolet on palautettu Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin.

Palautettavien joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia.

– Turkki ei ole avovankila tai hotelli, perusteli sisäministeriön edustaja Ismail Catakli palautuksia. Hänen mukaansa Turkki aikoo palauttaa kaikki 1 200 vangittuna olevaa ihmistä lopulta kotimaihinsa.

Ranska on vahvistanut, että maahan on saapunut neljä naista ja heidän seitsemän lastaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan he olisivat päässeet pakoon kurdien pitämältä vankileiriltä Syyriassa, jonka jälkeeen Turkin poliisi olisi pidättänyt heidät.

Korjaus kello 12.45: Korjattu aiempaa uutista, koska uutistoimisto AFP korjasi tietojaan. Palautetut ovat terrorismista epäiltyjen henkilöiden sukulaisia, eivät itse vierastaistelijoita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja