Yle: Turkin sisäministeriön mukaan Syyria-operaatiossa vangittujen Isis-vankien joukossa ei ole suomalaisia

9:31
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Huomenta Suomen haastattelussa siitä, mitä niin sanotuille Isis-naisille ja heidän lapsilleen tulisi tehdä.

Turkin Syyrian-sotaoperaation aikana vangitsemien 287 ulkomaalaisen Isis-vangin joukossa ei ole suomalaisia, sanoo Turkin sisäministeriön edustaja Ylelle.

Lokakuussa kiinni otettujen lisäksi Turkki sanoo, että sillä on vankiloissaan lähes 1 200 äärijärjestö Isisin jäsentä. Turkin sisäministeriön edustaja ei pystynyt vahvistamaan Ylelle, onko näiden vankien joukossa suomalaisia.

Turkki on kertonut aikovansa maanantaina aloittaa vangitsemiensa ulkomaalaisten Isis-taistelijoiden palauttamisen kotimaihinsa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi STT:lle lauantaina, että Turkki ei ole ollut Suomeen yhteyksissä taistelijoiden palauttamisesta.

Joukossa ainakin saksalaisia

Turkki on aiemmin kertonut, että vangittujen Isis-taistelijoiden joukossa on useita eri kansalaisuuksia, muun muassa 20 saksalaista.

Turkin sisäministerin Süleyman Soylun mukaan Turkki ei ole mikään "vierastaistelijoiden hotelli". Hän on myös kritisoinut EU-maita siitä, että osa niistä on perunut Isis-taistelijoiden kansalaisuuksia, ja tämä on estänyt näitä palaamasta kotimaihinsa.

Hän mainitsi esimerkkinä näin toimineista maista muun muassa Britannian ja Hollannin.

– Lähetämme heidät takaisin kotimaihinsa, olivat he sitten menettäneet kansalaisuutensa tai eivät, sisäministeri sanoi turkkilaisuutistoimisto Anadolu Ajansin mukaan.

On kuitenkin epäselvää, miten palautukset käytännössä tapahtuisivat ilman EU-maiden yhteistyötä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja