Mainos

Turkistuottajat-konsernin tulos heikkeni hieman

Turkistuottajat-konsernin päättyneen kauden tulos heikkeni hieman edellisestä kaudesta, joka oli yhtiön historian paras. Konsernin tulos oli kuitenkin edelleen hyvä, voittoa ennen varauksia ja veroja kertyi 57,8 miljoonaa markkaa.

Tulosta heikensivät nahkojen hintojen lasku sekä aiempaa suurempien nahkamäärien aiheuttamat käsittely- ja varastointikustannukset. Konsernin liikevaihto oli 146 miljoonaa markkaa, missä oli laskua kuusi prosenttia edellisestä kaudesta.

Nahkamäärien kasvusta huolimatta myynnin arvo jäi 1,7 miljardiin, kun se vuosi takaperin oli kahden miljardin markan luokkaa. Turkistuottajat välitti tilikauden aikana kaikkiaan 6,6 miljoonaa turkisnahkaa, joista hieman yli puolet oli suomalaisia nahkoja. Kotimaisia nahkoja myytiin 1,3 miljardin markan arvosta. Konsernin käyttökate oli 43,7 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli noin 37 miljoonaa markkaa, mikä on 40 prosenttia vähemmän kuin edellisenä kautena.

Turkistuottajat Oy:n hallitus esittää Vaasassa tammikuussa kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että tilikauden voittovaroista jaetaan osakkeenomistajille 2,75 markkaa osaketta kohti eli yhteensä 9,9 miljoonaa markkaa. Summa on sama kuin edellisellä kaudella. Turkistuottajat Oy:n suurimpia osakkeenomistajia ovat tarhaajat paikallisyhdistystensä kautta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.