Mainos

Turkin vaalit huomenna - Erdoganin odotetaan pysyvän vallassa

Turkin parlamenttivaalien tulos näyttää selvältä jo ennen huomista vaalipäivää. Turkkia jo lähes vuosikymmenen hallinneen islamiin nojaavan oikeus - ja kehityspuolueen AKP:n odotetaan pysyvän vallassa.

Pääministeri Erdoganin vaalijuliste julistaa voitontahtoa aina vuoteen 2023, jolloin oikeus ja kehityspuolueen laatima ohjelma olisi viety loppuun ja puolue ollut vallassa yli 20 vuotta. Monet ovatkin sitä mieltä, että ainakin terveydenhuolto ja joukkoliikenne toimivat jo paremmin.

Restauroija Salma Cicekin mielestä nykyinen kehityssuunta on kuitenkin huono.

– Turkista on vähitellen tulossa maltillinen islamilainen valtio - vaikka me olemme ehdottomasti Ataturkin luoma, maallisesti johdettu demokratia, hän sanoo.

Kansallismielisyyden kasvu ja EU-kriittisyyden nousu enteilevät valtapuolueelle jatkossa tukalampaa taivalta. Lisäksi kansalaisia vaivaavat sananvapausongelmat ja pääministeri Erdogan, joka ei kestä kritiikkiä.

Politiikkaa ei kannata Turkissa puhua puhelimessa, eikä kirjoittaa liikoja lehdissäkään. Vaalikampanjointia on häirinnyt se, että tilaa vaalimainoksille näyttää löytyneen usein vain yhdelle puolueelle. Uusi laki nettisensuurista on AKP:n huomisen vaalivoiton päässä.

Katso Rita Strömmerin juttu Istanbulista (Kymmenen uutiset 11.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.