Turkin turmakoneessa oli suomalaismatkustaja

Seitsemänkymmentäviisi ihmistä kuoli lentokoneen maahansyöksyssä Turkissa eilisiltana. Yksi kuolleista on vahvistunut suomalaiseksi.

Suomen ulkoministeriö vahvistaa, että suomalaismies on kuolleiden joukossa. Turkin lehdistö julkaisi aiemmin matkustajalistan, jolla oli yksi suomalainen nimi.

Suurin osa matkustajista menehtyi matkustajakoneen sytyttyä tuleen. Rankassa sumussa laskeutumista yrittänyt kone putosi maahan Diyarbakirin lentokentän lähistölle Turkin kaakkoisosissa.

Onnettomuudesta selviytyi hengissä viisi matkustajaa, joista kuitenkin suurin osa loukkaantui vakavasti. Koneessa oli seitsemän tai kahdeksan ulkomaalaista matkustajaa.

Musta laatikko löydetty

Maahan syöksyneen turkkilaisen matkustajakoneen ns. musta laatikko on löytynyt koneen jäänteistä, kertoivat viranomaiset. He aloittivat aamulla tutkimukset Diyarbakarin lentokentällä.

Turma sattui sakeassa sumussa, kun kone oli laskeutumassa. Turkin pääministeri Abdullah Gül sanoi aamulla, että terrori-isku ei ole todennäköinen.

Turkish Airlinesin kone oli matkalla Istanbulista Diyarbakiriin, missä sijaitsee yksi Turkin suurimmista sotilaskäytössä olevista lentokentistä.

-Kone syöksyi maahan laskeutumisvaiheessa. Sitten kuului kauheaa melua ja kone syttyi tuleen ennen murskaantumistaan, onnettomuudesta hengissä selvinnyt Aliye Ilgin kertoi turkkilaiselle uutistoimistolle. Toinen matkustaja kertoi, että "kone katkesi kahtia, kaikki paloi, ja sitten kuului räjähdys".

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Huomenta Suomi 09.01.2003)

Lue myös:

    Uusimmat