Mainos

Turkin toimittajamurhasta epäilty tunnusti

Epäillyn isä otti yhteyttä poliisiin nähtyään turvakamerakuvat. Niissä oli hänen poikansa, joka on nyt uutistoimisto Anatiolian mukaan tunnustanut veriteon.

Turkkilaisen Anatolia-uutistoimiston mukaan Agos-lehden päätoimittajan Hrant Dinkin surmasta epäilty nuorukainen on tunnustanut. Anatolian mukaan Samsunin pääsyyttäjä on kertonut epäillyn tunnustaneen veriteon alustavissa kuulusteluissa.

Armenianturkkilainen kirjailija-toimittaja Hrant Dink ammuttiin perjantaina Istanbulissa toimituksensa ulkopuolella. Poliisi pääsi ampujan jäljille turvakameroiden tallentamien kuvien perusteella. Epäillyn isä otti yhteyttä poliisiin ja ilmoitti, että kuvissa on hänen lapsensa. 17-vuotias poika pidätettiin lauantaina illansuussa matkallaan kotiin Samsunin kaupungin lähellä.

Poliisi on pidättänyt myös kuusi muuta henkilöä epäiltynä osuudesta surmaan. Heistä neljä on lennätetty Istanbuliin jatkokuulusteluihin.

Lehdistö: Dinkiä olisi pitänyt suojella

Dinkin murha on kasvattanut jälleen huolta sananvapauden tilasta ja vähemmistöjen asemasta Euroopan unioniin pyrkivässä Turkissa.

Dink joutui nationalistien vihan kohteeksi kirjoitettuaan armenialaisten joukkomurhista ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä Turkissa. Viimeiseksi jääneessä lehtijutussaan hän kertoi saaneensa lukuisia tappouhkauksia ja elävänsä henkisen kidutuksen keskellä. Virallisesti Turkin valtio kiistää kansanmurhan.

Turkin lehdistö on syyttänyt maan hallitusta siitä, ettei se suojellut lukuisia tappouhkauksia saanutta Dinkiä. Lehdistön edustajien mukaan Dinkin murhan takana vaikuttavat Turkissa jatkuvasti lisääntyvä rasismi ja kansallismielisyys.

Tuhannet ihmiset osoittivat eilen mieltään Dinkin murhapaikalla Agos-lehden toimituksen edessä. Suurin osa heistä oli turkinarmenialaisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.