Turistien yllättävä suosikkikohde: Tämä erikoisuus pitää helsinkiläistenkin kokea!

Helsingissä vieraileville turisteille suositellaan usein retkeä Suomenlinnaan, museoihin tai vaikkapa Kauppatorille, mutta mitä elämystä matkaajat itse kehottavat toisia turisteja kokeilemaan?

Tripadvisor-sivusto kokoaa yhteen matkailijoiden omakohtaisia kokemuksia maailman ääristä, ja Helsingin kohdalla kaikkein kiittävimmät arviot on kerännyt Vuosaaren melontakeskus.

Itä-Helsingissä majapaikkaansa pitävä kajakkiretkien järjestäjä on saanut vain ylistystä osakseen, ja on suositusten perusteella Helsingin ylivoimainen ykköskohde. Melonnan taakse jäävät niin UNESCO:n maailmanperintömaisemat Suomenlinnassa kuin pääkaupungin kirkot ja kuppilatkin.

– Tämä on paras tapa kokea, mitä Helsinki todella on: ei elävää korkeakulttuuria, ei historiallisia paikkoja vaan lumoavan luonnon ympäröimä kaunis saaristo, toteaa pariisilainen vierailija melontaretkestään.

Maisemien ja luonnon lisäksi kommenteissa kiitetään toistuvasti asiantuntevaa palvelua ja melontaan intohimoisesti suhtautuvia oppaita. Palvelu on henkilökohtaista, sillä retkille lähdetään korkeintaan kahdeksan hengen ryhmissä.

– Oppaamme ei ollut ainoastaan pätevä meloja, vaan hän myös tiesi todella paljon ympäröivästä luonnosta. Olimme vain me kolme, vedessä ja kaunis maisema. Se on jotain, mitä en ikinä unohda, kanadalainen nuoripari muistelee.

Parin tunnin reippailu Helsingin saaristossa on ollut unohtumaton elämys kaiken nähneillekin matkaajille. Melontaretki pääkaupungin vesillä on ollut monelle matkailijalle Skandinavian, jopa koko Euroopan, kiertomatkan kohokohta.

Vuosaaren melontakeskuksesta kerrotaan, että menestys on ollut nopeaa. Palvelua on tarjottu vasta kahtena kautena, mutta viime kesänä osanottajia saapui jo 23 eri maasta.

Melontaretkistä nautitaan kesäkuukausina, ja alkeiskurssien lisäksi keskus järjestää myös esimerkiksi yöretkiä ja koskimelontaa. Kajakilla kulkeminen tarjoaa helsinkiläisille itselleenkin mahdollisuuden kokea kotikaupunkinsa uudella tavalla.

Lähde: Tripadvisor

Studio55.fi/Milja Atu

Lue myös:

    Uusimmat