Alastomuutta, virvokkeita ja eksotiikkaa – Tämä on matkailijoiden ylistämä keidas keskellä Helsinkiä

Yrjönkadun vanha ja tunnelmallinen uimahalli on kuin eksoottinen keidas Helsingissä vieraileville turisteille. Erityisesti hämmästystä ja ihastusta herättää paikallisten estoton naku-uinti.

Tripadvisor-matkailusivusto kerää turistien kommentteja ja kokemuksia eri matkailukohteista, ja historiallinen uimahalli on käyttäjien suosituksien perusteella Helsingin toiseksi paras nähtävyys. Suositun vierailukohteen hallista tekee paitsi sen upea miljöö myös paikallisten mielenkiintoiset kylpytavat.

– 25-metrinen art deco- uimahalli, yksityishytit, viisi erilaista sauna ja höyryhuonetta, virvokkeita ja alastomia skandinaaveja: mistä täällä sitä ei pitäisi? Kaliforniasta kotoisin ollut matkailija mainostaa.

Vaikka kummallekin sukupuolelle on omat uintivuoronsa, monen muun matkailijan tavoin eräs singaporelaismies hämmästeli uimahallin naistyöntekijöitä. Naiset kun pitävät silmällä ilkosillaan altaassa pulikoineista miehiä.

– Paikalliset uivat ja saunovat alasti – se voi sokeerata ensimmäisten viiden minuutin ajan, mutta pian huomaat rentoutuvasi ja nauttivasi, Yrjönkadulla saunonut britti kertoo.

Hän vihjaa myös, että uimahallissa voi tutustua paikallisiin, jotka osaavat opastaa matkailijan Helsingin salaisten helmien äärelle.

Toisessa brittivierailijassa ihmetystä herätti jopa löylyn heitto: naisen heitettyä vettä kiukaalle saunan valtasi saman tien kuuma lehahdus ja hiki alkoi virrata.

Yrjönkadun ilmapiiri on kumonnut luuloja juroista suomalaisista seurustelutavoista. Nakualtaan äärellä rouvat nimittäin nauttivat samppanjaa sivistyneesti seurustelun ja saunomisen lomassa.

Eräs kirjoittaja oli lisännyt arvionsa loppuun muistutuksen vaatteiden pukemisesta saunareissun jälkeen: suomalaiseen mutkattomaan alastomuuteen kun on niin helppo tottua.

Kuvat: Lehtikuva

Lähde: Tripadvisor

Studio55.fi/Milja Atu

Lue myös:

    Uusimmat