Tappelut vähentyneet Helsingissä huomattavasti tänä vuonna

Helle ja humala saavat nyrkit heilumaan. Vaikka pahoinpitelyt yleistyvät kesäisin, Helsingissä niiden kokonaismäärä on laskenut roimasti viime vuodesta.

– Pahoinpitelyjä tapahtuu yksityisasunnoissa, yleisillä paikoilla ja ravintoloissa. Eniten luonnollisesti Helsingin keskustassa, jossa laajat ihmismassat kokoontuvat. Alkoholin tai muun päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisena niitä tehdään eniten, rikoskomisario Juha Laaksonen sanoo.

Tänä vuonna Helsingin poliisi on kirjannut noin 3 300 pahoinpitelyä. Se on huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Olemme ohjanneet poliisipartioita sinne, missä kenties alkaa tapahtua. Näin pystymme ennalta estämään tappeluja. Toisaalta ihmiset eivät ehkä myöskään ole liikkuneet ulkona "juhlatuulella" yhtä paljon kuin viime vuonna.

Vaikka Helsingin keskustassa tapahtuu paljon rikoksia, kotihälytyksiä tulee sieltä vähemmän kuin muista kaupunginosista.

– Siellä ei ole niin paljon asuntoja. Kotihälytykset keskittyvät alueille, joissa on paljon kerrostaloja, kaupungin vuokra-asuntoja sekä opiskelijakämppiä, Laaksonen sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat