Turisti keräsi kilokaupalla hiekkaa matkamuistoksi lomaltaan – tullissa napsahti melkoinen sakko

Mies sai sakot, koska keräsi itselleen lomansa aikana lähes kaksi kiloa paikallista hiekkaa.

Ranskalaisturisti sai tuhannen euron sakot kerättyään matkamuiston itselleen rannalta. Mies yritti lentää kotiin Sardiniasta lähes kaksi kiloa paikallista hiekkaa mukanaan, kertoo CNN.

Sardinian hiekkarantojen hiekka on suojeltua. Sen keräämisestä voi saada jopa vankeustuomion. 

Pullo takavarikoitiin

Anonyymiksi jäänyt mies narahti toiminnastaan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi pullollinen hiekkaa.

– Pullo takavarikoitiin ja se on nyt tiloissa, joissa säilytämme takavarikoituja esineitä, Vuoden lopussa meillä on yleensä paljon hiekkapulloja, paikallinen viranomainen kommentoi.

Muutkin yrittäneet pihistää hiekkaa

Hiekan vieminen saarelta on ollut laitonta vuodesta 2017, mutta se ei estä turisteja yrittämästä.  BBC uutisoi vuonna 2019 pariskunnasta, joka yritti kiikuttaa kotiinsa käsittämättömät 40 kiloa kyseistä hiekkaa. Pari ei tiennyt toimivansa laittomasti; hiekka oli heidän mukaansa "matkamuisto". Paria uhkasi vuosien vankeustuomio.

Sakkoa hiekan kuljettamisesta voi saada jopa 3000 euroa riippuen määrästä ja siitä, mistä hiekka on otettu. Turistien mieleen ovat erityisesti valkeat ja vaaleanpunaisena hohtavat rannat; vuonna 1994 pääsy saaren suositulle "pinkille rannalle" jopa estettiin. Viranomaisen mukaan sardinialaista hiekkaa on jopa myyty netissä.

Turistien toiminta on herättänyt närää muuallakin maailmassa. Varsinkin lomakuvat aiheuttavat päänvaivaa: esimerkiksi tämä röyhkeä turisti tarrasi tiikeriä kiveksistä eläintarhassa hienon selfien toivossa; toinen matkalainen leikki hengellään yli 900 metrin korkeudessa saadakseen täydellisen somekuvan.

Lähteet: Cnn.com, BBC

Lue myös:

    Uusimmat