Tupakkaa, viinaa ja tyttöjä, mutta myös koulukiusaamista – tällaiseksi Antti Rinne kuvaa nuoruuttaan uutuuskirjassa

Pääministeri Antti Rinteestä julkaistaan elämäkerta, joka lupaa paljon:"Se on kaikkea muuta kuin tavallinen tarina" 36:11
Katso infotilaisuus Antti Rinteen kirjan julkistustilaisuudesta.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei ollut nuoruudessaan nuhteeton. Asiaa kerrataan toimittajien Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen teoksessa Antti Rinne – koko tarina.

Nykyinen pääministeri narahti ensimmäistä kertaa tupakoinnista pikkuveljensä kanssa jo pienenä poikana. Laki mahdollisti tuolloin tupakan myymisen myös alaikäiselle.

– Taisin olla ekaluokkalainen ja Ana siis pari vuotta vanhempi. -- Meillä oli tarina, että olimme ukille tupakkia ostamassa, veli Heikki Rinne muistelee.

Äiti haistoi kotona tupakan, ja asiaa selvitettiin itkun säestyksellä. Tapauksen yhteydessä äiti Pirkko Malkki päätti kuitenkin lopettaa pikkusikarien polttamisen pysyvästi.

Tupakointi palasi myöhemmin murrosiässä Antti Rinteen tapoihin. Kirjan mukaan Rinne joutui myös riitelemään vanhempien kanssa "kunnon buutsien" ostamisesta.

– Minulle ne olivat symboli, että joku kuului koviksien joukkoon. Luulen, että mutsi ja faija taas eivät halunneet minun kuuluvan koviksiin, Rinne kertoo teoksessa.

Perjantaisin Rinteellä oli silloin tällöin ystävänsä kanssa hallussaan pullo legendaarista Pöytäviinaa. Myös kilju saattoi maistua nykyiselle pääministerille.

Tyttöystävä vaihtoi inttivuoden aikana toiseen

Kiinnostus tyttöihin alkoi nousta toden teolla esiin Rinteen perheen muutettua pojan esipuberteetti-iässä Loviisasta Hyvinkäälle.

14-vuotiaana Rinne seurusteli ensimmäistä kertaa Eeva-nimisen tytön kanssa.

– Olimme yhdessä, kunnes menin inttiin. Olin hurjan rakastunut häneen, ja tuota...Rinne sanoo.

– Sen inttivuoteni aikana hän alkoi seurustella jonkun muun kanssa. Se oli kova kokemus.

"Yhdenkin tytön pää työnnettiin vessanpönttöön"

Uudella paikkakunnalla Rinne joutui kuitenkin myös todistamaan kiusaamista.

Muualta Hyvinkäälle muuttanut Rinne joutui hetkittäin jopa itse jengikiusaamisen kohteeksi.

– Yhdenkin tytön pää työnnettiin vessanpönttöön. Oli semmoista todella paskamaista touhua, Rinne sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat