Mainos

Roope Salminen nuoruutensa haasteista: Olin aika yksinäinen ja r-vikainen

Niin näyttelijänä kuin muusikkonakin menestyvä esiintyjän varhaisnuoruutta varjosti puhevika, ujous, muutto Helsinkiin ja kavereiden puute.

Nimikko-ohjelmaansa Roope Salminen Show’ta luotsaavan Roope Salminen julkaisi äitienpäivänä Instagramissa kuvan lapsuutensa pehmolelusta. Ruskean teddynallen kanssa poseerannut artisti avasi muistoja nuoruudestaan, ja hehkutti lempilelunsa merkitystä.

Salminen asui isänsä Epun ja äitipuolensa, Riitta Havukaisen ja tämän tyttären kanssa Tampereella. Roopen luomat kaverisuhteet jäivät Tampereelle, kun perhe muutti Helsinkiin. Viidennelle luokalle meneminen kokonaan uudessa ympäristössä oli nuorelle kova paikka.

– Olin aika yksinäinen, ärrävikanen skidi enkä osannut olla ihmisten kanssa. Enimmäkseen leikin minimutanteilla siskoni kanssa tai sit pyörin itsekseni jossain, Roope kirjoittaa julkaisussaan.

Havukaisen tytärtä, Katariina Havukaista Roope pitää täysin omana siskonaan. Myöhemmin Riitta Havukaiselle ja Eppu-isälle syntyi yhteinen lapsi, Santtu. Uusioperheen lisäksi Roope sai tukea lempilelultaan.

– Pomppunalle oli aina hyvä frendi, ja lohdutti jos oli joku hätänä. Se myös tykkää sipseistä, eli välillä vanhempien piti ostaa kaupasta sipsejä ihan vaan kun Pompun teki mieli. Otin niistä ite kyl yleensä kans muutaman, mies muistelee.

Esiintyvän taiteilijan ammattiin jo pienestä pitäen hamunnut Salminen selätti sittemmin r-vian. 

– Faijani sanoi kesällä hyvin kannustavasti: ”Olet millainen olet. Mutta jos et opi sanomaan ärrää, niin se rajoittaa roolimahdollisuuksiasi tulevaisuudessa. Hän sanoi lempeästi, että minusta voi tulla näyttelijä r-viasta huolimatta, mutta se varmasti rajoittaa. Olin että ”Hitto, nyt tää vaan pitää oppia, haluan näyttelijäksi.” Salminen kertoi MTV.fille joulukuussa 2015.

Myös sosiaalisten taitojen eteen mies teki päämäärätietoisesti töitä. Takariviin ala-asteella jäänyt Salminen tarttui haasteeseen ja muuttui huomattavasti kesällä ennen yläasteen alkamista.

– Olin menossa yläasteelle enkä tuntenut sieltä ketään. Sen kesän aikana tein tietoisen päätöksen, että teen mentaaliharjoituksia ja mietin, että miten kannattaa ihmisiä lähestyä. Päätin, että en ole se pahnan pohjimmainen kun yläaste alkaa, asioihin analyyttisesti suhtautuva Salminen sanoi MTV.fille.

Lue Roope Salmisen laaja haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Roope Salminen Show maanantaisin Subilla kello 21:00 ja jaksot viikkoa ennen Katsomossa.


Roope Salminen nähdään tällä viikolla improryhmä Kolinan kanssa vieraana Lakon & Herban BOKSI -ohjelmassa. Subilla keskiviikkona klo 21.00!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja