Mainos

Tuorein Wikileaks-vuoto aiheuttanut kuhinaa ministeriöissä

Tuorein Wikileaks-tietovuoto on aiheuttanut toimenpiteitä myös Suomen ministeriöissä.

Nettiin on vuotanut useiden kymmenien valtion työntekijöiden henkilötietoja. Tiedot päätyivät hakkereille tietomurrosta, joka tehtiin amerikkalaiseen Stratfor-turvallisuusyhtiöön joulukuussa.

Suomalaisviranomaiset pohtivat nyt, voiko Stratforin raportteja enää jatkossa käyttää.

Stratfor on yhdysvaltalainen yritys, joka tuottaa maksullisia raportteja ja analyyseja asiakkaidensa tarpeisiin. Asiakkaina ovat usein valtiot ja näiden työntekijät. Suomi on ollut Stratforin asiakkaana 90-luvulta lähtien.

– Stratfor-yhtiöltä on ostettu analyyseja esimerkiksi erilaisista ulkoministeriöön, puolustusministeriöön ja puolustushallintoon liittyvistä asioista, mutta myöskin sisäiseen turvallisuuteen liittyvistä asioista, kertoo Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen.

Anonymous-hakkerointiryhmä kävi joulukuussa stratforin listoilla ja hakkeroi sieltä muun muassa 5 miljoonaa osoitetta. Se luovutti tiedot wikileaksille, joka alkoi nyt julkaista niitä.

– Sen jälkeen on vaihdettu salasanoja ja myös luottokortteja. Käsittääkseni vahinkoja ei ole aiheutunut.

Wikileaksin mukaan julkaistut raportit valottavat yhtiön kyseenalaisia toimintatapoja. Tietoja suomalaisista tiedottajista ei ole löytynyt, ainakaan vielä.

(MTV3)

Katso Päivi Hannulan juttu (Seitsemän uutiset 28.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.