Mainos

Tuore tutkimus: Johtamis- ja taloustaidoilla vahva yhteys yrittäjän hyvinvointiin – "Joka ei osaa perusmatematiikkaa, joutuu seisomaan enemmän tyhjän päällä"

2:00

Johtamis- ja talousosaamisella on merkittävä vaikutus yrittäjän työhyvinvointiin. Tämä selviää työeläkeyhtiö Elon ja Suomen Yrittäjien tuoreesta tutkimuksesta. Sen mukaan peräti kaksi kolmesta yrittäjästä on innostunut työstään. Joka seitsemäs kokee puolestaan riittämättömyyttä. 

Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstènin mukaan erityisesti yrittäjän johtamistaidoilla ja talousosaamisella on vahva yhteys yrittäjän työhyvinvointiin ja yrityksen menestymiseen.

– Johtamisosaaminen korostui silloin, kun yrityksessä alkoi olla työntekijöitä. Se liittyi työnantajuuteen ja johtamiseen siltä osin. Taloudellinen osaaminen näkyi puolestaan tasaisesti kaikissa koko luokissa. Että osaa esimerkiksi tilinpäätöstoiminnan ja kirjanpidon lukujen ja tietojen valossa tehdä oikeita päätöksiä. 

"Johtamisella hirveän suuri merkitys"

26 vuotta sähköalan yrittäjänä toimineen Tommi Valtosen mukaan johtamistaidoilla on suuri vaikutus sekä yrittäjän omaan jaksamiseen että koko työyhteisön hyvinvointiin.

 – Johtamisella on hirveän suuri merkitys. Työntekijät viihtyvät tutkitusti pk-yrityksissä, sillä tätä työtä tehdään yhdessä ja työntekijöistä pidetään huolta. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. 

Kissaniitty Oy:n graafikko Minna Kissaniitty huomaa työssään taloustaitojen merkityksen. 

– Olen taustaltani rahoitusmerkonomi ja sillä on todella paljon merkitystä. Pystyn lukemaan talouden lukuja ja ymmärtämään missä mennään. Sellainen, joka ei osaa perusmatematiikkaa voi joutua seisomaan enemmän tyhjän päällä. 

 

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja