Mainos

Tuore opetusministeri Li Andersson oppivelvollisuuden laajentamisesta: Nykyisellä peruskoulutuksella ei pärjää

16:57
Opetusministeri Li Andersson kommentoi pakkoruotsia.

Tuore opetusministeri Li Andersson kommentoi oppivelvollisuuden laajentamista Huomenta Suomi -ohjelmassa todeten, ettei pelkkä peruskoulutus riitää nykymaailmassa. 

Uudessa hallitusohjelmassa muun muassa laajennetaan oppivelvollisuutta 18-ikävuoteen asti. Li Andersson pitää keskeisenä syynä työelämän kehitystä, jolla perustellaan merkittävä koulutuspoliittinen muutos.

Uudistuksella ei pyritä motivaatiota kasvattavaan pakkoon.

– Jos nuori on valinnut väärän alan, niin hänen on pakko valita jotakin tilalle ja jatkaa. Lisäksi tarvitaan enemmän tukitoimia ja uudistuksen yhteyteen kytketään muitakin palveluita, Andersson kertoo.

– Velvoittavuus nähdään hyvänä asiana siksi, ettei kukaan voi valita pois koulutusta noin varhaisessa vaiheessa elämää.

Varhaiskasvatukseen panostetaan

Kysyttäessä mitkä ovat ne konkreettiset keinot, joilla nuoret saadaan jatkamaan opiskelua, Andersson toteaa, että muun muassa opiskelijahuoltoon ja varhaiskasvatukseen panostetaan enemmän.

– Tarkoituksen on tehdä myös yksi iso projekti, jolla vahvistetaan koulutuksellista tasa-arvoa perusopetuksen puolella. Kokonaispotti menonlisäyksiä on noin 200 miljoonaa euroa tässä hallitusohjelmassa.

– Sen päälle tulevat vielä kertaluontoiset tulevaisuusinvestoinnit, jotka kasvattavat koulutuksen pottia vieläkin suuremmaksi, Andersson  summaa.

Katso koko haastattelu videolta, jossa Andersson kommentoi muun muassa toisen kotimaisen kielen palauttamista pakolliseksi ylioppilaskirjoituksissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja