Tuleva opetusministeri lupaa riittävän rahoituksen oppivelvollisuuden laajentamiseen ja "heitteillä olleeseen" ammatilliseen koulutukseen – "Säästää monenlaisia kuluja"

8:23
Tuleva opetusministeri Jussi Saramo kertoo, miten oppivelvollisuuden laajentamiseen riittää rahaa.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo lupaa oppivelvollisuuden laajentamiseen riittävästi rahoitusta.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Saramo on toistaiseksi vasemmistoliiton ainoa ehdokas opetusministeri Li Anderssonin tuuraajaksi tämän äitiysloman ajaksi.

Saramo kertoi saaneensa paljon palautetta ammatillisen koulutuksen opettajilta ja oppilaiden vanhemmilta siitä, että nuoret tuntuvat olevan heitteillä koulussa.

– Meillähän on ollut ongelmia esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa, että resurssit eivät ole olleet riittäviä.

Saramo muistutti, että hallitus on jo päättänyt lisätä resursseja lausuntokierroksen jälkeen.

– Kuntaliitto edustaa kuntia ja tietysti on sitä mieltä, että pitää saada enemmän rahaa. Aina niitä haetaan, mutta joka tapauksessa syntyy sellainen ratkaisu, että rahoitus on riittävä, Saramo lupasi.

Saramo totesi aiemmin Ylellä, että oppivelvollisuuden laajentamisen kulut maksavat itsensä takaisin, kun se vähentää nuorten syrjäytymistä ja parantaa työllistymistä.

– Jos me voimme tukea nuoria pysymään koulussa ja hankkimaan ammatin, se tulee säästämään monenlaisia kustannuksia ja tietysti tuomaan verotuloja, Saramo täydensi Uutisaamun haastattelussa.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja