Mainos

Tuore kesän ennuste: Heinä-syyskuussa vähän keskimääräistä lämpimämpää

Tuore pitkä ennuste kesälle ennakoi Suomeen hieman keskimääräistä lämpimämpää säätä.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennustaa Eurooppaan heinä-syyskuulle laajalti vähän keskimääräistä lämpimämpää jaksoa.

– Lämpötilaennusteessa Suomi kuuluu alueeseen, jossa sää on seuraavan kolmen kuukauden aikana 0,5-1 astetta tavanomaista lämpimämpää. Todennäköisyys tälle on 70-80 prosenttia. Suuressa osassa Eurooppaa poikkeama tavanomaiseen on samaa suuruusluokkaa. Välimerelle ennustetaan hieman suurempaa poikkeamaa tavanomaista lämpimämpään, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen ECMWF:n ennustetta.

Suomen sade-ennusteessa ei ole heinä-syyskuulle poikkeamaa keskimääräisiin sademääriin.

– Sen sijaan Etelä-Euroopassa, Välimeren rannikolla, kesästä ennustetaan hieman tavanomaista kuivempaa, sanoo Miina Manninen.

Toukokuu oli Suomessa selvästi keskimääräistä lämpimämpi. Kesäkuun alussakin oli vielä hellepäiviä, mutta Salomo-myrskyn mukana lämpötilat ovat tippuneet nyt ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja viileämpiin lukemiin.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.