Mainos

Ennuste: Ensi viikko kesäisen lämmin – laajalti 20 astetta, paikoin ylikin

Ensi viikoksi ennakoidaan kesäisen lämmintä säätä.

Tällä viikolla sää on epävakaista. Jatkuvammat sateet osuvat etenkin maan pohjoisosaan, etelämpänä tulee ajoittain sadekuuroja. Aurinkoisina hetkinä lämpötila kipuaa viikonloppuna ylimmillään 20 asteen tienoille. Viikko on ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja lämpimämpi ja etenkin Länsi-Suomesta Itä-Lappiin ulottuvalla alueella keskimääräistä sateisempi.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n mukaan ensi viikko on selvästi ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpi.

– Ensi viikko näyttää kesäisen lämpimältä. Lappia myöten voi olla 20 astetta, eikä ole mahdotonta, etteikö helleraja menisi jossain rikki. Sää on myös keskimääräistä aurinkoisempaa. Sateiden suhteen ei näy juuri poikkeamaa tavanomaiseen, joitain sateita tulee, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Touko-kesäkuun vaihteessa sään ennustettavuus häviää. Sateissa ei ole signaalia puoleen eikä toiseen. Myös kesäkuun ensimmäinen täysi viikko näyttää hyvin keskimääräiseltä. Päivän ylimmät lämpötilat ovat kesäkuun alussa keskimäärin etelän vajaasta 20 asteesta pohjoisen 10-15 asteeseen.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että keskiarvosää ei ole kovin tavallista. Tilastojen keskiarvo summaa sadepäivien viileydet ja kesäpäivien lämmöt, toteaa Pekka Pouta.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.