Mainos

Tuore kuukausiennuste: elokuu jatkuu keskimääräistä viileämpänä ja sateisena

Tulevalla viikolla Suomen säähän vaikuttaa Suomen länsipuolella oleva matalapaine, joka kierrättää meille alkuviikon aikana useita sadealueita lounaasta. Vaikka niiden lomassa ehtii olla myös poutasäätä, on ilma hieman keskimääristä viileämpää ja sateisempaa. Viikon loppupuolella Suomeen pääsee mahdollisesti virtaamaan myös kylmempää ilmaa pohjoisesta.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen mukaan sää ei ole merkittävästi lämpenemässä elokuun puolivälin jälkeenkään.

– Ennusteen mukaan sää olisi silloinkin hieman keskimääräistä viileämpää ja sateisempaa. Syynä on joko tuulen vallitseva suunta, joka on pohjoisen kantilta tai matalapainevoittoinen sää, a nalysoi MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Aika pilviseltä näyttää. Kesän lämpöisimmät säät ovat jo takana. Yksittäisillä paikkakunnilla on vielä mahdollisuus hellelukemiin, mutta laajempaa helleaaltoa ei ole näköpiirissä.

Rintaniemen mukaan kesän lämmostä saadaan joskus nauttia uudemman kerran syyskuun puolella ja joinain vuosina hellepäiviä esiintyy vielä syyskuun alussakin.

– Näin on käynyt 2000-luvulla tosin vain kerran, syyskuussa 2002, toteaa Rintaniemi.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.