Tuomo bongasi ison otuksen nököttämässä maantiesillan kaiteella Piikkiössä: Vastaus ihmetykseen löytyi Facebookin luontoryhmästä

Suomen luonto tarjoaa yllätyksiä, jos vain malttaa olla tarkkaavainen.

Piikkiössä asuva Tuomo Erjomaa oli ajamassa työmatkaansa Harvaluodon sillalla, kun hän yllättäen havaitsi erikoisen eläimen istumassa sillan kaiteella.

– Olin ajamassa Harvaluotoon, kun huomasin sillalla tämän suurikokoisen linnun. Siinä se vaan nökötti kaiteella. En ole koskaan nähnyt sellaista otusta, joskin lintutuntemukseni on heikkoa. Variksen ja harakan kyllä tunnistan, Erjomaa naurahtaa.

Lintu vaikutti suhtautuvan sangen välinpitämättömästi ohi ajaviin autoihin.

– Ei se ollut moksiskaan liikenteestä, siinä se vaan nökötti kaiteella autojen ajaessa ohi.

Lintu istui edelleen samalla paikalla, kun Erjomaa palasi työajoltaan Harvaluodosta takaisinpäin. Hän hidasti linnun kohdalla, jotta siitä saisi otettua kuvan.

– No siitähän se sitten hermostui ja hyppäsi ilmaan. Oli se muuten yllättävän iso lintu, Erjomaa kertoo.

Erjomaa ehti kuitenkin napata kuvan linnusta juuri kun se oli hyppäämässä lentoon.

Erjomaa päätti kysäistä Facebookin "Kysy luonnosta" -ryhmästä, että mitä oli tullut nähtyä. Vastaus tulikin nopeasti: kyseessä oli harmaahaikara. Harmaahaikara on suomessa melko harvinainen, joskaan ei mitenkään tavaton näky Suomen eteläosissa. Isokokoisen uljaan linnun havaitseminen voi kuitenkin tulla yllätyksenä.

”Luonto tarjoaa huimia näytöksiä kun jaksaa tarkkailla”

Erjomaa kertoo, että luonto tarjoaa ihmisille miellyttäviä yllätyksiä, kun vaan jaksaa tarkkailla.

Hän kertoo käyneensä Harvaluodon seudulla seuraamassa villieläinten arkea jo 20 vuoden ajan. Välillä luontoa tarkkaillessa vierähtää pitkiäkin aikoja. Erjomaa toteaa, että ihmisten olisi syytä katsella enemmänkin luonnon eläimiä ja tarvittaessa auttaa niitä.

– Sitä voi nähdä sellaisia villieläimiä, mitä normaali kuolevainen ei koskaan nykyään huomaa. Lumien sadettua siellä tien tuntumassa näkee jos jonkinlaisia mielenkiintoisia eläimien jälkiä. Ja kun siellä vähän aikaa katselee, niin näkee välillä lintujen huimia lentonäytöksiä.

Lue myös:

    Uusimmat