Mainos

Tuomioja lyttää Stubbin toimet ministerinä

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee ankarasti seuraajansa Alexander Stubbin (kok.) toimintaa ministerinä.

Tuomioja pitää ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) kirjoitusta eilisen Helsingin Sanomissa paljastavana. Väyrynen sanoutui kirjoituksessaan irti Stubbin arvioista Georgian sodasta ja Natosta.

- Suomen ulkopolitiikan johto on ajelehtimassa eikä ulkoministeriöstäkään löydy yhtenäistä linjaa. Syy ei tällä kertaa ole Väyrysessä vaan uudessa ulkoministerissä, jonka tarve henkilökohtaiseen profiloitumiseen ja lapsekas innokkuus kokoomuksen Nato-tavoitteen ajamiseen on aiheuttanut paljonkin ihmetystä myös Suomen ulkopuolella, Tuomioja lyttää verkkosivuillaan.

Tuomiojan mukaan kokoomuksella on täysi vapaus esittää ulkopolitiikasta omia näkemyksiään. Ministerien omien ja puolueen näkemysten esittäminen tilanteissa ja tavalla, jossa ulkopuoliset käsittävät ne Suomen hallituksen linjauksiksi, ei sen sijaan ole hyväksyttävää.

- Näin käy sitäkin helpommin, jos pääministeriltä puuttuu ote asioihin, Tuomioja huomauttaa.

Hänen mukaansa pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on jättäytynyt pelkäksi sivustakatsojaksi kuittaamalla ulkoministerinsä puheenvuoron suurlähettiläspäivillä kokoomuksen politiikan esittelyksi.

Eduskunnan suurta valiokuntaa johtava Tuomioja ei anna puhtaita papereita Väyrysellekään. Kumpikaan ulkoministeriön ministereistä ei hänen mielestään ole erityisen eurooppalainen.

- Väyrynen on liiankin helppo leimata vanhakantaiseksi Venäjän vangiksi, mutta yhtä oikein olisi myös todeta Stubbin ongelman olevan siinä, että hän katsoo maailmaa ja EU:ta amerikkalaisten silmälasien lävitse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.