Mainos

Tuomioja ja Lavrov tapasivat - lapsikiistat esillä

Ulkoministerit Sergei Lavrov ja Erkki Tuomioja tapasivat Luxemburgissa myöhään eilen illalla.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vahvisti eilen illalla Suomen ulkoministerille, että julkisuudessa esillä olleissa lastensuojelukiistoissa edetään sen mukaan mitä elokuussa jo Suomessa sovittiin.

Tuomiojan mukaan tapaamisessa ministerit olivat yhä samaa mieltä siitä, että maiden kannattaa lisätä yhteistyötään, jotta lapsikiistojen kaltaisia tapauksia ei pääse syntymään, kertoo kirjeenvaihtaja Helena Petäistö Luxemburgista.

Tällä Tuomioja viittasi Venäjän ulkoministerin elokuiseen Suomen vierailuun, jolloin ministerit sopivat, että kiistoja ei kannata nostaa vastakkainasettelun aiheiksi. Ministerit sopivat tällöin myös lisätä yhteistyötään viranomaisten keskuudessa.

Lavrov vahvisti Tuomiojalle, että Venäjä haluaa jatkaa elokuussa sovitun mukaisesti ja että Venäjä on saanut listan Suomen sille antamista yhdyshenkilöistä.

– Tuomioja korosti tapaamisessa Lavroville, että yhteistyö kuuluu tässä asiassa pätevien henkilöiden ja viranomaisten hoidettavaksi eikä valtioiden kiisteltäväksi, kertoo Tuomiojan tavannut Helena Petäistö.

Lisäksi Tuomioja linjasi Lavroville, että asiasta on ollut liian yliampuvia lehtijuttuja.

Ministerit tapasivat ensimmäistä kertaa sitten lastensuojelukiistan alkamisen. Lavrov sanoi viikko sitten, ettei hän ymmärrä suomalaisviranomaisten toimintaa lapsikiistoissa.

Tapaaminen oli osa EU:n ulkoministereiden ja Venäjän säännöllistä kokousta. Ministereiden kokous venyi pitkälle yli puolen yön.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön raportti Luxemburgista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.