Mainos

Tuomioja huolissaan Kreikan nuorista: Tilanne räjähtämässä käsiin

Kansanedustaja Erkki Tuomioja ehti seurata ulkoministerinä Kreikan kriisiä aitiopaikalta vuosia. Hän toivoo että nyt neuvotelut sopimus antaa mahdollisuuden selvitä eteenpäin.

Syitä hän näkee niin sysissä kuin sepissä.

- Jo alunperin Kreikan kriisin hoitamisessa lähdettiin väärälle tielle. Kreikkalaiset elivät holtittomasti yli varojensa, mutta toinen vastuullinen ovat pankit, jotka vastuuttomasti luotottivat (Kreikkaa) ja jotka on sitten pelastettu, samalla kun kreikkalaiset, jotka ovat itse syyttömiä tähän, on ajettu tällaiseen ahdinkoon.

Tuomioja muistuttaa Kreikan massatyöttömyydestä, joka on nyt noin 25 prosenttia. Nuorisosta joka toinen on vailla töitä.

- Toivottavasti se päästään purkamaan ennen kuin tilanne räjähtää käsiin. Onhan Kreikassa jo nähty suorastaan natsiliikkeen nousukin.

Maatalous ja turismi ovat Kreikan keskeisiä elinkeinoja. Maassa on muutakin osaamista, mutta sitä on osattava hyödyntää. Koko Euroopan tulevaisuus riippuu osaamisesta, Tuomioja huomauttaa.

- Mutta Kreikka on myös syvien rakenteellisten muutosten tarpeessa.  

Maassa on ollut syväjäädytettyjä etuja, esimerkiksi laivanvarustuselinkeinon nauttimat verovapaudet. Tällaiisin on päästävä käsiksi.

Kreikka ei ole Tuomiojalle tuttu lomakkohteena. Töiden puitteissa ja poliittisten suhteiden kautta maa on kuitenkin tuttu.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja