Tuomas Virkkunen: Espanjalaisjätti on taantunut kriisiin ja palo on sammunut – "Tuntuu kuin ketään ei edes kiinnostaisi"

Optimistisimmat Liverpool-fanit puhuvat jopa uuden dynastian syntymisestä, kun taas Madridin suunnalla Diego Simeonen aikakausi on kääntynyt vääjäämättä loppusuoralle. Jürgen Kloppin ja Simeonen tiet kulkevat tällä hetkellä täysin eri suuntiin, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Tehdään kuitenkin yksi asia selväksi alkuun. Diego Simeone on saanut ja tulee saamaan Atletico Madridissa enemmän aikaan kuin Klopp koskaan Liverpoolissa. Klopp voi jopa saavuttaa Poolinsa kanssa dynastian ja voittaa lukuisia pokaaleja seuran kanssa, mutta sekään ei ole mitään Cholon tekojen rinnalla Atleticossa.

Simeone muutti seuran identiteetin. Se on jotain sellaista, mitä ei rahalla ja pokaaleilla enää mitata. Onhan Klopp toki muuttanut koko Liverpoolin yleisilmettä ja brändiä valtavasti positiivisempaan suuntaan, mutta Atletico ennen Simeonea oli vitsi. Cholon alaisuudessa se oli vuosia realistinen suosikki kaikkiin kilpailuihin.

Atleticon kannalta ikävä kyllä paino on sanalla "oli". Viime ja tämä kausi ovat näyttäneet, että paukut on annettu. Tuntuu siltä, että Simeonella ei ole enää mistä ammentaa. Hänen palonsa on tallella, kun miestä katselee vaihtopenkkinsä edessä, mutta joukkueen palo on sammunut.

Atleticosta on tullut haalistunut ja laimea versio itsestään. Se ei pelaa enää, kuten aikana, jolloin "simeonepallo" teki selvää kaikista vastustajista.

Cholo on tietysti hionut taktisessa mielessä Ticonsa ennen äärimmilleen, mutta tunne on kuitenkin se, joka on välittynyt aina Atleticosta kaikkein selvimmin. Enää se ei välity. Tuntuu kuin ketään ei edes kiinnostaisi.

Espanjan La Ligassa on tällä ja viime kaudella ollut joukkue, joka on kuin täydellisen identtinen versio Simeonen parhaiden vuosien Atleticosta. Se on Jose Bordalasin Getafe. Kyseessä on - jos mahdollista - vielä rikkovampi ja rottamaisempi kuin Atletico aikanaan. Getafe näyttää kuitenkin satavarmasti enemmän Atleticolta kuin Atletico itse.

Tähän ottelupariin ei ole kuin yksi suosikki, eikä se johdu pelkästään kuohitusta Atleticosta. Kloppin Pool on fantastinen! Se on ollut tällä kaudella, toistaiseksi ainakin, täysin ylivoimaisesti paras seurajoukkue Euroopassa. Tämän jälkeen tulee kilometrien väli muihin. Omaa luokkaansa.

Reilut neljä vuotta Liverpoolin peräsimessä, ja nyt Klopp paistattelee suurimmissa valoissa Merseysiden ajalla. Mestarien liigan voitto tuli jo viime kaudella, nyt tulee vielä enemmän himoittu Valioliiga. Miksei tämä loppuun asti hiottu jengi iskisi itseään jopa historian kirjoihin nappaamalla tällä kaudella triplan (Valioliiga, UCL, FA Cup)?

Se on tälle ryhmälle täysin mahdollista. Voimmehan olla dynastian alkulähteillä.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Dortmund – PSG klo 21.55 C More Sport 1
Atletico Madrid – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2
Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham - Leipzig klo 21.55 C More Sport 1
Atalanta - Valencia 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat