Cristiano Ronaldo palaa jälleen Old Traffordin nurmelle – Petri Pasanen: "Ei missään nimessä tavanomainen peli"

Jalkapallon Mestarien liiga jatkuu alkaneella viikolla. Lohkovaiheen kolmannen ottelukierroksen kuumin puheenaihe on Juventuksen Cristiano Ronaldon paluu Old Traffordille vanhan seuransa vieraaksi. C Moren asiantuntija Petri Pasanen pohtii "kotiinpaluun" merkittävyyttä.

MAINOS

Manchester United - Juventus suorana lähetyksenä C More Sport 1:llä ja suoratoistopalvelussa tiistaina kello 21.50

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Ronaldon ulosajo Valenciaa vastaan.

Ronaldon paluu Manchesteriin oli vaakalaudalla portugalilaisen hankittua ulosajo Valenciaa vastaan. Supertähden yhden ottelun pelikielto kuitenkin varmisti saapumisen vanhojen fanien eteen.

Ronaldo ei palaa Manchesteriin ensimmäistä kertaa, sillä Ronaldo kävi rokottamassa vanhaa seuraansa Real Madridin paidassa jo neljännesvälierissä kaudella 2012-2013.

Onko toisesta kotiinpaluusta kohkaaminen Pasasen mukaan turhaa paisuttelua?

– Tietenkin otsikoissa on median omaa lisää, mutta ei se missään nimessä tavanomainen peli ole Ronaldollekaan. Mestaruudesta ei pelata, mutta pelaaja iloitsee näistä otteluista aina, Pasanen sanoo MTV Sportille.

Kohtaavien seurojen keskinäinen historia vaikuttaa merkittävästi kotiinpaluun luonteeseen.

– Kotiinpaluun merkittävyyteen vaikuttaa aina millainen pelaajan historia oli seurassa. Näissä Celticin ja Rangersin sekä Real Madridin ja Barcelonan tapauksissa muistetaan aika tunteita herättäneitä seurasiirtoja ja sen myötä keskinäisiä kohtaamisia. Usein asiaan sekoittuu jalkapallon lisäksi uskonto ja politiikka. Ne lisäävät aina vettä myllyyn.

Vaikka Ronaldo ei palaa ensimmäistä kertaa Manchesteriin, on tiistainen ottelu Pasasen mukaan silti merkittävä Ronaldon urakehityksen vuoksi.

– Pelaajan asema seuran historiassa vaikuttaa aina. Ronaldo on Unitedin seurahistorian suuri legenda. Siitä huolimatta, että hän on jo Old Traffordille kerran palannut, hän on myös mennyt neljän vuoden aikana pelaajana eteenpäin hirmuisesti ja voittanut lisää. Kyllä se United-faneille on erityinen hetki taas nähdä Ronaldo lämmittelemässä Old Traffordin nurmella.

LUE MYÖS: Video paljastaa Diego Maradonan karmean tilan: legendalla vaikeuksia kävellä

Lue myös:

    Uusimmat