Tuomas Virkkusen kommentti: Atletico Madridin suuri viikko – "Paljon Simeonen mestarijoukkueen elementtejä"

Atletico Madridilla on edessään vuoden tärkein viikko, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen. Ensiksi se pelaa tänään jatkoonpääsystä Mestarien liigassa Salzburgin vieraana ja tulevana viikonloppuna se voi repiä lisää eroa La Ligan sarjataulukossa rakkaaseen kilpailijaansa Real Madridiin.

Diego "Cholo" Simeonen ryhmä on noussut tämän kauden suurimmaksi mestarisuosikiksi La Ligassa. Siinä missä jättiläiset Real ja Barca ovat menettäneet pisteitä lähes viikko toisensa jälkeen, "Tico" raapii niitä samaan tapaan kuin Simeonen mestaruuskauden 2013–14 joukkue.

Silloinkin se napsi paljon 1–0-voittoja melko nihkeillä peliesityksillä. Tämän kauden ryhmässä on paljon samoja elementtejä: se ei välttämättä häikäise hyökkäyspäässä, mutta on kliininen. La Ligassa viimeisen kolmen ottelun maaliodottoma on ollut 3,2 ja tuloksena neljä maalia (kahdesti 1–0-voitto, kerran 2–0).

Erona Mestarien liigaan on ollut se, että euroturnauksien helmessä Atletico ei kykene samaan kliinisyyteen. Se on luonut kolmeen edelliseen peliin neljä hyvää maalintekopaikkaa ja tehnyt kaksi maalia. 

Numeroiden valossa sillä on edessään suuri haaste tänään. Jesse Marschin ryhmä on paljon mainettaan parempi ja yleisesti aliarvostettu. Mutta siinä missä Cholo on tehnyt puolustuspelistä taidetta, Marschin ryhmä säkenöi hyökkäyspäässä.

Yhdystavaltalaiskoutsin Salzburg loi suurta ja mahtavaa Bayernia vastaan kahdessa ottelussa peräti kymmenen hyvää maalintekopaikkaa. Se on hurja määrä, mutta ongelma on se, että Erling Braut Haalandin lähdettyä joukkueessa on laadukkaiden viimeistelijöiden puute ja myös puolustaminen on vaikeaa. Bayern-peleissä se teki näistä paikoista vain kolme maalia, mutta päästi yhdeksän. 

Mergim Berisha on noussut toki esiin iskien "tsämppärissäkin" neljä maalia, mutta kun vierellä pelaavat Sekou Koita ja Patson Daka eivät ole osuneet vielä kertaakaan, vaan tuhnuilevat urakalla, jää saksalaispelaaja Berishan harteille liian iso vastuu.

Peli Atleticoa vastaan tuskin aaltoilee päästä päähän yhtä vauhdikkaasti kuin Bayern-pelit, se ei Simeonen sapluunaan kuulu. Hän pyrkii pelaamaan mahdollisimman kompaktina ja antamaan pallon Salzburgille, kuten ensimmäisessäkin ottelussa.

La Ligassa Atletico on päästänyt vain kaksi maalia kymmeneen otteluun, joten Salzburgin pitää onnistua tänään maalin edessä kliinisesti. Samaan aikaan viikonloppuna huilanneet Joao Felix, Koke, Marcos Llorente kyttäävät vastaiskuja yhdessä koronasta toipuneen Luis Suarezin kanssa.

Edessä on kiehtova vastakkainasettelu tänään ja tulevana viikonloppuna.

Mestarien liigan ottelut C Morella keskiviikkona:

Aika

Keskiviikko 9. joulukuuta

Lähetystiedot

19.55

Ajax-Atalanta

C More Sport 1/cmore.fi

19.55

Midtjylland-Liverpool

C More Sport 2/cmore.fi

19.55

PSG-Basaksehir (keskeytettiin tiistaina)

cmore.fi

22.00

Bayern München-Lokomotiv Moskova

cmore.fi

22.00

Salzburg-Atletico Madrid

C More Sport 2/cmore.fi

22.00

Internazionale-Shahtar Donetsk

cmore.fi

22.00

Real Madrid-Mönchengladbach

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Olympiakos-Porto

cmore.fi

22.00

Manchester City-Marseille

cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat