Tuomas Enbuske sairastui masennukseen ja katosi julkisuudesta – avautuu radiossa: "Halusin vain kuolla"

1:31
Tuomas Enbuske haki töitä omalta alaltaan valenimellä – ei päässyt edes haastatteluun

Julkkistoimittaja Tuomas Enbuske kertoo Radio Dein haastattelussa avoimesti vaikean masennuksensa taustoista.

Toimittaja ja juontaja Tuomas Enbusken mielenterveys järkkyi viime talvena rajusti. Hän joutui useiksi viikoiksi psykiatriseen hoitoon. Diagnoosi oli vaikea masennus ja kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Enbuske avaa romahduksensa taustoja tiistaina 30. maaliskuuta lähetettävässä Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa.

– Nuorempana minulla oli sellainen ajatus, että olen älykkäämpi kuin jumala, Enbuske toteaa.

Juontaja kertoo alkaneensa iän myötä pohtia enemmän myös uskoon liittyviä asioita, vaikka oli aiemmin julistanut Twitterissä olevansa ateisti. Hädän hetkellä 43-vuotias Enbuske otti yhteyttä entiseen europarlamentaarikkoon ja luottoystävään Eija-Riitta Korholaan.

– Eija-Riitta Korhola rukoili puolestani. Sanoin hänelle, että voisitko, kun sinulla on paremmat yhteydet ylöspäin, Enbuske sanoo ja kertoo, että rukoileminen olisi tuntunut ulkokultaiselta.

–  En liioin kyennyt miettimään itse sellaisia asioita. Halusin vain kuolla.

Hyvin aktiivisesti Twitterissä ennen sairastumistaan esiintynyt Enbuske vetäytyi sairastuttuaan julkisuudesta kuukausiksi. Tuolloin loppuivat myös twiitit, joita oli seurannut neljännesmiljoona ihmistä. Enbuskse huomasi, että määrä ei korvaa laatua.

– Huomasin vuoden aikana, että minulla on muutama hyvä ystävä.

Julkkistoimittajan lähipiiriin ja laajempaan verkostoon kuuluu runsaasti julkisuuden henkilöitä. Enbuske tunnustaa Radio Deissä tietävänsä, miltä tuntuu pitää pärjäämisen kulisseja yllä valokeilan keskellä. 

– Veikkaan että moni on aika tyhjä ja surullinen. Kyllähän siinä huomion hakemisessa on paljon kyse siitä, että haetaan hyväksyntää. Ainakin minulla oli monta vuotta ja vuosikymmentä niin, että hain hyväksyntää. Rakkauttahan minä hain.

Tuomas Enbuske Radio Dein Ex-Criminals-ohjelmassa tiistaina 30.3. klo 22.03.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja