Suurturnauksessa "häpeällinen" episodi – tähtipelaajalta teinisensaatiolle kovaa palautetta: "Voisi olla aika aikuistua"

Katso videolta, miten Tanskan Holger Rune käskytti äitinsä pois katsomosta.

Tanskalainen Holger Rune on ihastuttanut tenniskansaa Ranskan avoimissa. Keskiviikkona kovia päänahkoja turnauksessa saalistanut 19-vuotias nuorukainen kuitenkin näytti toista puoltaan.

Rune pudotti turnauksen neljännellä kierroksella maailmanlistan nelosen Stefanos Tsitsipasin ja eteni turnauksessa puolivälieriin. Samalla hän teki historiaa ensimmäisenä tanskalaisena miespelaajana grand slam -turnauksen puolivälierissä.

Keskiviikkona Runen tie turnauksessa kuitenkin tyssäsi, kun Norjan Casper Ruud oli parempi erin 6–1, 4–6, 7–6, 6–3. Nuorelle tanskalaiselle tappio oli kova paikka, mikä näkyi ottelun kuluessa.

Runen hermo petti pahasti ottelun kolmannessa erässä. Hämmentävin hetki nähtiin, kun Rune puoltenvaihdon yhteydessä alkoi huutaa taustajoukkojensa aition suuntaan. Sanansa Rune suuntasi äidilleen Aneke Runelle. Pelaaja komensi äitiään poistumaan katsomosta.

– Jos haluat auttaa, lähde pois, Rune huusi norjalaisen NRK:n mukaan.

– Lähde pois, lähde pois, tanskalainen toisteli.

Katso omituinen tilanne pääkuvan videolta! Video on ajastettu oikeaan kohtaan.

Äiti tottelikin poikaansa, mutta palasi myöhemmin istumaan.

Nuoren tanskalaisen käytös kentällä ei kerännyt kiitosta. Ruotsalaisvalmentaja Fredrik Rosengren kiitteli tanskalaisen pelaamista, mutta paheksui tämän käytöstä.

– Holger Runen käytös vain ärsyttää minua. Se on surullista. Ei mitään kunnioitusta lajia kohtaa Rosengren sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Hänen (äitinsä) täytyy olla todella häpeissään, Rosengren totesi.

– Hän kohtelee noin rakkaitaan, jotka tukevat häntä 24/7 ja ovat aina saatavilla. Tuo oli erittäin häpeällistä käytöstä.

Vielä neljännen kierroksen voittonsa jälkeen Rune ylisti äitiään.

– Äitini on syy siihen, että olen täällä, tanskalainen sanoi Yahoon mukaan.

Kovaa nousua maailman ehdottomaan kärkeen tekevä Ruud oli ottelun jälkeen myös hämillään Runen käytöksestä. Ottelu päättyi kaksikon välillä hieman kärkevästi, kun Ruud pyysi päätuomaria tarkistamaan Runen lyönnin laskeutumiskohda. Tuomari katsoi pallon olleen ulkona, ja Ruud julistettiin voittajaksi.

Pelaajien käteltyä toisiaan verkolla Ruudin nähtiin pyörittelevän päätään vastustajansa suuntaan. Yahoon mukaan Rune kätteli parempansa "laiskasti".

Ruud ärsyyntyi Runen käytökseen jo ottelun aikana. Tanskalainen tarkistutti selvästi yli menneitä palloja toistuvasti tuomarilla, ja tiuskaisi asiasta huomauttaneelle Ruudille.

– Hän käski minun olla hiljaa, Ruud kertoi NRK:n mukaan.

23-vuotias Ruud lähetti Runelle suoraa palautetta.

– En tunne Holgeria henkilökohtaisesti, mutta olen nähnyt televisiosta, että hänen kanssaan voi olla välillä suurta draamaa. Hän on nuori ja vielä uusi täällä, mikä voi selittää sitä, mutta kun pelaa isoilla areenoilla, voisi olla aika aikuistua, Ruud sivalsi.

– Pelaajat voivat turhautuessaan suuttua ja rikkoa mailojaan, mutta minusta silloinkin voi osoittaa kunnioitusta vastustajaansa kohtaan. Minun nähdäkseni hänen tekonsa eivät olleet kovin kunnioittavia.

Maailmanlistan kahdeksantena oleva Ruud kohtaa Ranskan avointen välierässä Kroatian Marin Cilicin. Toisessa välierässä pelaavat Espanjan Rafael Nadal ja Saksan Alexander Zverev.


Lue myös:

    Uusimmat