"Tuo jätkä on ammattilainen, hän tekee meistä parempia pelaajia" – ykköstähti Niemelle kuoroylistystä

Pelin ykköstähdeksi valittu Antti Niemi nappasi makoisat 24 torjuntaa Montreal Canadiensin 3–2-voitossa Washington Capitalsia vastaan. NHL-kauden avausvoittonsa napanneen suomalaismaalivahdin ylistykselle ei ollut tulla taiston päätyttyä loppua.

– Tuo jätkä on ammattilainen. Heti kun hän tuli, jätkät, jotka olivat pelanneet hänen kanssaan, sanoivat että hän on tyyppi, joka paiskii kovasti töitä, tapahtui mitä tahansa, Canadiens-kapteeni Max Pacioretty suitsutti NHL:n verkkosivujen mukaan.

– On hauskaa ampua harjoituksissa vetoja hänen kaltaiselleen maalivahdille, joka todella taistelee kovaa ja tekee meistä parempia pelaajia. Oli kiva nähdä hänen saavan palkinnon todella, todella hyvästä pelistä, kaksi maalia Washingtonia vastaan maalannut kippari jatkoi.

Muiden muassa myös Montrealin päävalmentaja Claude Julien osoitti kunniaa 34-vuotiaalle suomalaiskonkarille.

– Kaikki ovat onnellisia hänen puolestaan, koska hän on maalivahti, joka kilpailee kovaa ja jolla on hyvä asenne. Hänellä on kaikki hyvän maalivahdin ominaisuudet, Julien kehui.

– Tiedämme, että hänellä oli vaikea startti (kaudelle), kun hän kulki yhdestä paikasta toiseen, mutta uskon, että hän on meillä hyvässä paikassa. Jätkät ovat onnellisia hänen puolestaan – valmentajat mukaan lukien.

Montreal on Niemelle kauden kolmas seura. Hän on operoinut Canadiensin tolppien välissä viidessä pelissä torjuntaprosentilla 91,9.

Niemi ehti edustaa tällä sesongilla myös Pittsburghia ja Floridaa, mutta ne keikat menivät penkin alle. Penguinsissa hän tahkosi kolme peliä torjuntaprosentilla 79,7 ja Panthersissa kaksi matsia prosentilla 87,2.

Lue myös:

    Uusimmat