Mainos

Tuntuuko siltä, että elämässäsi menee kaikki päin honkia? Näin näet asiat uudessa valossa

Onko elämä ahdistusta ja alakuloa ilman erityistä syytä? Nämä seitsemän ajatusta voivat auttaa.  

Suru kuuluu osana elämään ja kun jotain kamalaa tapahtuu, on luonnollista, että olo on kurja. Jos kuitenkin päiväsi sujuvat jatkuvasti alakulon ja negatiivisuuden ilmapiirissä ilman erityistä syytä, on aika ottaa niskalenkki omista ajatuksista ja opetella näkemään elämä paremmassa valossa. 

1. Vaienna sisäinen kriitikkosi

Kommentoiko joku negatiivisesti kaikkia tekemisiäsi päivästä toiseen? On aika vaientaa tuo ääni. Sinä itse olet vastuussa elämäsi suunnasta ja on paljon, mitä voit tehdä sen eteen, kunhan vain aloitat. 

Tee harjoitus, jossa kirjoitat tarinan elämästäsi sellaisena, kuin se olisi parhaimmillaan – oikeaa unelmaelämää! Muista olla tarkka, älä kirjoita että olet rikas ja elät ulkomailla, vaan kirjoita ylös tarkka rahasumma, missä päin maailmaa elät ja millaisessa talossa. 

Kun olet valmis, alleviivaa kaikki ne kohdat, joihin voit jollain tavalla itse vaikuttaa omilla teoillasi. Huomaat, että on paljon asioita, joiden avulla voit muuttaa elämääsi lähemmäs sitä, mitä toivot. 

2. Kohtaa ahdistavat asiat heti

Ne asiat, jotka pelottavat ja ahdistavat, kannattaa hoitaa mahdollisimman pian pois päiväjärjestyksestä, mikäli mahdollista. 

Jos käsiteltävänä on suurempia ongelmia, lähde myös rohkeasti niitä päin – se on ainoa keino päästä kuiville. Jos yrität peitellä mieltäsi painavia asioita, ne palaavat tuhatkertaisina takaisin.

3. Ainoa, johon voit vaikuttaa, olet sinä itse

Kyllä – asiat olivat huonosti ja ihmiset ympärilläsi tekivät väärin, mutta ainoa, joka kaunastasi kärsii, olet sinä itse. Ja ainoa, kenen käytöstä voit muuttaa, on omasi. 

Älä vieritä vastuuta elämäsi onnettomista käännekohdista ulkopuolisille tahoille, vaan pyri itse aktiivisesti muuttamaan asioita parempaan. Menneille et voi mitään, tulevalle paljonkin. 

4. Puhu asioista ääneen

Tiedätkö sen tunteen, kun kerrot pahimmasta pelostasi ystävällesi ja huomaat, ettei ongelma ollutkaan niin suuri kuin luulit?

Ajatukset voivat saada melkoiset mittasuhteet, olivat ne sitten miten älyttömiä tahansa. Jos puhut ajatuksiasi ääneen, ihan vaikka vain itseksesi, saat ne oikeisiin mittasuhteisiin. 

5. Muista – asiat eivät loksahda kohdalleen yhdessä yössä

Jos asiasi ovat täysin päin honkia, voi olla vaikeaa ajatella positiivisesti tai uskoa, että huominen on parempi – niin monen asian pitäisi muuttua! 

Todennäköisesti sinulla on samat ongelmat vielä huomennakin, mutta vuoden päästä tilanne voi olla jo toinen. Elämämme muuttuu pienten asioiden avulla ja yksi vaihe kerrallaan, siksi myös niiden muuttaminen tapahtuu vaiheittain. 

Usko tähän muutokseen ja tee itsellesi vaikka suunnitelma, jonka avulla pääset eteenpäin elämässäsi. Se kannattaa kirjoittaa paperille ylös, jotta voit palata siihen myöhemminkin. 

6. Tee asioita, joista nautit

Jos haluat, että elämäsi on hauskempaa, tee siitä hauskempaa – pyri tietoisesti tekemään sellaisia asioita, joiden tekeminen tuottaa sinulle mielihyvää. 

7. Aloita yhdestä muutoksesta

Koko elämän muuttaminen kerrasta on vaikeaa, mutta yhden tavan muuttaminen on huomattavasti helpompaa – jos haluat olla terveempi, mene kerran viikossa lenkille. Jos haluat, että sinulla on enemmän rahaa käytössäsi, vähennä heräteostoksia. 

Kun tapa on hallussa, voit siirtyä seuraavaan. 

Osittaislähde: Storypick.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.