Tuntuuko kierukka seksin aikana? Voiko rajua seksiä harrastaa? Nämä asiat sinun tulisi tietää kierukasta ja seksistä

Ehkäisykierukan ei normaalisti pitäisi haitata seksielämää vaan ennemmin parantaa sitä, sillä kierukan kanssa ei tarvitse stressata e-pillereiden unohtamisesta tai kondomin rikkoutumisesta.

Kierukka sopii pitkäaikaiseksi ehkäisymenetelmäksi useimmille naisille, kertoo Terveyskirjasto artikkelissaan. Kierukoita on saatavilla kaksi kappaletta: kuparikierukka ja hormonikierukka.

Kierukka on ehkä hieman nimensä vastaisesti T-kirjaimen mallinen. Kohtuun asetettava ehkäisymenetelmä herättää naisissa paljon kysymyksiä esimerkiksi seksiin liittyen: Tunteeko mies kierukan seksin aikana? Aiheuttaako seksi kierukan kanssa kipua? Miten raju seksi vaikuttaa kierukkaan?

Terveyssivustot Health sekä Women’s Health Magazine haastattelivat asiantuntijoita kutkuttavien kysymysten saralta.

1. Kumppani saattaa tuntea kierukan narut

Kierukan narut saattavat tuntua yhdynnän aikana, vaikka narut ovat hyvin ohuet. Kierukassa on narut, jotta ehkäisyväline saadaan ulos kohdusta. Naruja voidaan kuitenkin lyhentää lääkärin vastaanotolla, jos ne tuntuvat epämukavilta.

Narut on kuitenkin suunniteltu vaikeasti huomattaviksi, joten todennäköisempää on, ettei mies tunne niitä seksin aikana.

2. Seksin jälkeinen vuoto ei ole tavatonta

Erityisesti hormonikierukka voi aiheuttaa joissain tapauksissa seksin jälkeistä vuotoa, vaikka ilmiö ei yleinen olekaan. Hormonikierukan keltarauhashormoni saattaa ohentaa kohdun limakalvoa. Jos limakalvo on hyvin ohut, se saattaa seksin aikana vuotaa.

Mikäli seksin jälkeiseen vuotoon liittyy kipua, kannattaa olla yhteydessä lääkäriin. Tällöin verenvuoto voi nimittäin olla oire myös sijoiltaan menneestä kierukasta, jolloin se ei ehkäise ei-toivotuilta raskauksilta.

3. Kaikki asennot ovat sallittuja

Jos kierukka on kohdussa oikeassa asennossa, ehkäisyvälineen ei tulisi tuntua juurikaan seksin aikana missään asennossa.

4. Iso penis tai raju seksi ei irrota kierukkaa

Vaikka seksikumppanilla olisi suuri penis, on hyvin epätodennäköistä, että siitin irrottaisi kierukan seksin aikana. Kierukka saattaa toki irrota, mutta suuri miehinen varustus tai rajukaan seksi ei suurenna tai pienennä tätä riskiä.

Jos seksileikeissä on mukana koukullisia seksileluja, kierukan irtoaminen sänkypuuhien seurauksena on todennäköisempää. Siltikään todennäköisyys ei ole suuri.

Lue myös:

    Uusimmat