Mainos

Tunnisti vakavan sairauden oireet – kiitollinen äiti ylistää kouluterveydenhoitajaa poikansa hengen pelastamisesta

Kiitollinen äiti ei voi lakata ylistämästä opettajaa ja kouluterveydenhoitajaa, joita ilman hänen poikansa tulevaisuus saattaisi näyttää paljon huonommalta.

Nicole Defeo Cambell epäili hänen viisivuotiaan poikansa Naten kärsivän tavallisesta flunssasta, mutta pojan opettaja huomasi välittömästi, ettei kaikki ollut kunnossa. Pojan terveydentilasta huolestunut opettaja lähetti Naten terveydenhoitajan vastaanotolle saadakseen varmistuksen epäilyilleen.

Terveydenhoitaja Patti Butlerin katse kiinnittyi heti pojan läpikuultavaan ihoon, jollaista hän oli nähnyt vain kerran 25 vuoden uransa aikana. Hoitaja vaati äitiä viemään pojan välittömästi lääkärille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lastensairaalassa terveydenhoitajan epäilyt osuivat oikeaan. Muutama päivä myöhemmin mustelmista, vaaleasta ihosta ja säryistä kärsivälle pojalle diagnosoitiin leukemia. Poika tarvitsi välittömästi verensiirron, sillä hänen hemoglobiininsa oli päässyt todella alhaiseksi.

Pojan toipuminen hyvällä mallilla

Pojan veri ei kuljettanut tarpeeksi happea, mikä teki hänen ihostaan läpikuultavan ja sai terveydenhoitajan huolestumaan pojan kunnosta. Cambellin mukaan hoitajan päättäväinen ja nopea toiminta pelasti hänen poikansa hengen.

– Jos Patti ei olisi puskenut eteenpäin niin kovasti kuin hän teki, en tiedä, olisiko poikani enää täällä. Se on rehellinen totuus, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt kuusi kuukautta diagnoosin saamisen jälkeen poika voi olosuhteisiin nähden hyvin, ja hänelle on edessään enää viimeinen kemoterapiahoito ennen ylläpitohoidon aloittamista. Hyvä uutinen on myös se, että lääkäreiden mukaan Naten sairastamassa leukemiatyypissä paranemisaste on hyvä, 96 prosenttia.

On hyvin todennäköistä, että poika pääsee jo lähitulevaisuudessa takaisin kouluun ystäviensä luokse.

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.