Tunnelmat kiristyvät vaalitenteissä: Juha Sipilä syytti Jussi Halla-ahoa ja Paavo Väyrystä raiskausrikoksilla ja kuolemalla flirttailusta – "Iljettävää"

Juha Sipilä kertoi Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille 2:10
Video: Juha Sipilä kertoi tammikuussa pääministerin haastattelutunnilla, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat väittelivät ajankohtaisista aiheista Ylen ja Kalevan Puolen Suomen vaalitentissä. Yksi tentissä kierroksia nostanut aihe oli maahanmuuttajien seksuaalirikokset.

Tentin vetäjät tiedustelivat lappuäänestyksellä, yllättyivätkö puheenjohtajat siitä, että Oulun seksuaalirikosten epäillyt olivat turvapaikanhakijoita.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho veti esiin punaisen lapun.

Halla-ahon mukaan kyseessä on ilmiö, jossa "takapajuisista islamilaisista maista muuttaneet miehet syyllistyvät systemaattiseen pikkutyttöjen jahtaamiseen". 

– Tämä ilmiö on todettavissa viikonloppuisin minkä tahansa suuren kaupungin kauppakeskuksissa. On hurskastelua esittää olevansa yllättynyt näistä tapauksista, Halla-aho sanoi keräten tenttiyleisöltä aplodit.

– Minä en ollut ollenkaan yllättynyt. Sehän oli selvää, kun syksyllä 2015 maahan päästettiin yli 30 000 turvapaikanhakijaa, Paavo Väyrynen (tl.) komppasi.

"Minut on yllättänyt se, että näin hirvittävillä asioilla flirttaillaan"

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, ettei ole yllättynyt siitä, että maahanmuuttajien keskuudessa vastaavat rikokset ovat yleisempiä, sillä kyseessä on tilastollinen fakta.

– Minut on yllättänyt se, että näin hirvittävillä asioilla, kuolemalla ja raiskausrikoksilla, flirttaillaan ja haetaan valtaa, Sipilä sanoi hieman hermostuen.

Yleisö antoi taas aplodit, kun Sipilä painotti aiheella flirttailun olevan "iljettävää".

Kun Sipilältä kysyttiin, ketkä asialla flirttailevat, Sipilä vastasi, että kuulijat voivat sen itse päätellä.

– Eikös tuo ole aika ilkeää vihjailua, voitteko nyt sanoa sen suoraan? tenttaaja Jesse Mäntysalo tiedusteli.

– Kyllä tämä herra tässä vieressä [Jussi Halla-aho], ja pari pykälää tuonne päin oleva herra [Paavo Väyrynen] flirttailevat tällä asialla, Sipilä vastasi.

Kempeleen-kodin tapaus kiihdytti Sipilää ja Halla-ahoa

Halla-aho tarttui Sipilän puheisiin seuraavassa puheenvuorossaan.

– Olemme vähän erikoisessa tilanteessa. Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua rikoksilla. Haluaisin tietää: milloin on sopiva hetki puhua maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä?

Äänenpainot kovenivat entisestään, kun Halla-aho kritisoi Sipilän päätöstä tarjota kotinsa maahanmuuttajille syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisin yhteydessä.

Sipilä kertoi tämän vuoden tammikuussa, että talo oli luvattu tappouhkauksia saaneelle kristitylle perheelle.

– Mitä tulee kodinluovutusasiaan, tietäisitpä, vieressä istuva ystäväni, minkälaisesta tilanteesta tuo perhe oli lähdössä, Sipilä vastasi.

– .Jos häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän, Sipilä sanoi ja sai jälleen aplodit.

Lue myös:

    Uusimmat