Taustalla raju sanasota al-Holin naisista ja lapsista – keskustan Kärnä vaatii Jussi Halla-ahoa pyytämään some-kirjoituksia anteeksi Suomen kansalta: "Putin taputtaa iloisena karvaisia käsiään"

Miksi al-Holin kotiutusoperaatiosta vaiettiin? Tässä selitys 6:03
Jos al-Holin suomalaisten kotiuttamista on suunniteltu, miksi suunnitelma on pidetty julkisuudelta pimennossa? – tässä selitys.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakoi vääristäviä tietoja eilisestä viranomaisten lentokenttäharjoituksesta. Nyt keskustan Mikko Kärnä vaatii anteeksipyyntöä Halla-aholta, jonka kanssa hän kävi sanasotaa jo aiemmin tällä viikolla.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä penää Jussi Halla-ahon (ps.) anteeksipyyntöä virheellisten Al-holiin liittyvien virheellisten tietojen levittämisen vuoksi.

Suurimman oppositiopuolueen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on sosiaalisessa mediassa väittänyt, että Helsinki-Vantaan lentokentällä on keskiviikkona ollut käynnissä al-Holin lasten ja naisten kotiuttamisoperaatio.

Kärnän mukaan Halla-aho on jo aiemmin väittänyt nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Suomeen olisi jo tällä viikolla tulossa charter-lento, jolla kaikki leirillä olevat suomalaiset kotiutettaisiin.

Helsinki–Vantaalla järjestetään mystinen harjoitus biologisten uhkien varalta ˜ mistä on kysymys? 5:35
Tulli järjesti mystisen biologisiin uhkiin liittyvän harjoituksen juuri, kun keskustelu al-Holin lasten palauttamisesta käy kiivaana – viranomaiset kiistävät yhteyden jyrkästi

Halla-ahon kerrotaan käyttäneet lähteenä muun muassa anonyymiä kuvakeskustelupalstaa Ylilautaa.

– En voi uskoa, että Suomen mahdollinen tuleva pääministeri lietsoo kansalaisia uskomaan tällaisiin foliohattuteorioihin ja käyttää lähteenään internetin syvimpiä syövereitä. Aivan uskomatonta, Kärnä lataa tiedotteessaan.

– Halla-ahon toiminta viime päivinä on varmasti herättänyt riemastusta Kremlissä, jossa Putin taputtaa iloisena karvaisia käsiään. Tällaisen disinformaation levittäminen ei nimittäin palvele mitään muuta kuin Venäjän agendaa, Kärnä jatkaa tiukkasanaista ulostuloaan.

Näistä tviiteistä kohu syntyi

Halla-aho vihjasi jo tiistaina tviitissään, että viranomaiset valmistautuisivat al-Holin leiriltä saapuvien lasten ja naisten kotiuttamiseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos lentokentällä näkyy huomenna kummia juttuja ja erilaisia viranomaisia, kyse on vain "biologisiin uhkiin" liittyvästä harjoituksesta. Muistakaa se, Halla-aho tviittasi tiistaina.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hassu yhteensattuma tuo harjoitus, kun viime viikolla liikkui epävirallisissa kanavissa tietoja, että juuri keskiviikkona odoteltaisiin tilauskonetta Erbilistä, Halla-aho jatkoi.

Tulli oli tiedottanut samana päivänä järjestävänsä lentokentällä biologisiin uhkiin liittyvän harjoituksen keskiviikkoaamuna. Tullin lisäksi harjoitukseen osallistuivat Rajavartiolaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Vantaan kaupunki, Finavia sekä Liikenne- ja viestintävirasto.

Kärnä vaatii anteeksipyyntöä Halla-aholta

Kansanedustaja Kärnän mukaan vastuullinen puoluejohtaja nostaisi tässä vaiheessa käden ylös virheen merkiksi ja pyytäisi tekemisiään anteeksi. Hänestä Halla-aho on anteeksipyynnön velkaa – ei enempää, eikä vähempää kuin koko Suomen kansalle.

– Halla-aho ei näin kuitenkaan näytä tekevän, vaan tarkoitus ilmeisesti pyhittää keinot. Perussuomalaiset meuhkaavat minkä ehtivät ja väittävät hallituksen olevan epärehellinen, mutta omat lahkeet lepattavat aina, kun joku suunsa avaa. Häpeällistä toimintaa, jonka on loputtava, Kärnä linjaa tiedotteessaan.

– En tosiaan tiedä kuka syö ja mitä, mutta Halla-aho on ainakin anteeksipyynnön velkaa Suomen kansalta, Kärnä toteaa viitaten hänen ja Halla-ahon tiistaina käymään sanaharkkaan.

Al-hol-väitteet hiersivät kaksikon välejä aiemminkin

Kärnä-Halla-aho-kaksikko on ollut napit vastakkain aiemminkin tällä viikolla.

Jussi Halla-aho väitti tiistaina, että al-Holin leiriltä Syyriasta oltaisiin tuomassa suomalaisia jo tällä viikolla takaisin Suomeen. Ulkoministeriö kiisti Halla-ahon väitteet.

Halla-ahon sekä hallituspuolue keskustan kansanedustaja Kärnän välille syntyi myöhemmin kippakka sanasota Twitterissä. Kärnä tivasi vastauksia Halla-ahon puheisiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Miksi levität, Halla-aho, tätä väärää tietoa? Ei ole kovin vastuullista politiikkaa, Kärnä tviittasi.

Tästä kysymyksestä syntyi suorastaan tulinen keskustelu, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä:

Lue myös:

    Uusimmat