Mainos

Tummaihoinen Trumpin tukija on harvinaisuus: ”Muut afroamerikkaiset eivät vain ymmärrä Trumpia”

Afroamerikkaiset tukevat yleensä demokraattien Hillary Clintonia, mutta rekkakuski Henry S. Twiggs on poikkeus.

Twiggs kauppaa Clevelandin republikaanien puoluekokouksen yhteydessä Trumpia kehuvia t-paitoja.

– En usko, että Trump on rasisti. Hän on seurustellut kerran afroamerikkalaisen kanssa! Puoluekokouksessakin puhuu musta mies, Twiggs sanoo MTV Uutisille.

Twiggs on oikeassa siinä, että puoluekokouksessa puhuu muun muassa presidenttiehdokkaaksi itsekin pyrkinyt Ben Carson. Trump on myös seurustellut tummaihoisen mallin Kara Youngin kanssa. Trumpin vastustajat arvostelevat kuitenkin Trumpin loukkaavia puheita naisista, meksikolaisista ja väliaikaisesta muslimikiellosta.

– En usko, että kaikki muslimit pitäisi kieltää. Heidät pitäisi tarkastaa paremmin. Trump ei voi vihata naisia, sillä hänellä on naisia perheessään! Trump saa Meksikon maksamaan muurin maidemme välille varmaan kauppasuhteita muuttamalla, Twiggs sanoo.

Hän ei osaa kuitenkaan perustella tarkemmin, mitä kauppasuhteita hän tarkoittaa.

– En oikein ymmärrä kansainvälisestä kaupasta.

Nelipäiväiseen puoluekokoukseen odotetaan noin 50 000 kävijää. Kokoushalliin kerääntyy hyvin eripurainen republikaanipuolue ja viranomaiset ovat varoittaneet massiivisista mielenosoituksista Trumpin tukijoiden ja hänen vastustajiensa kesken.

Turvallisuuden ylläpitämiseksi Clevelandiin onkin tullut puoluekokouksen ajaksi tuhansia poliiseja eri puolelta maata. Keskustan katukuvassa Yhdysvaltain salainen palvelu on myös näkyvästi läsnä.

– Moni afroamerikkainen ei vain ymmärrä Trumpia. En ole nähnyt Trumpin tukijoiden olevan aggressiivisia. Olen vain kuullut kahakoista, Twiggs sanoo ja viikkaa t-paitoja siistimpiin pinoihin.

Yhdysvalloissa on lisääntynyt jännite mustan väestön ja poliisien välillä poliisin väkivallasta julkitulleiden videoiden jälkeen. Myös Dallasin ja Louisianan poliisisurmat huolestuttavat viranomaisia.

Clevelandin poliisijärjestö vetosikin eilen osavaltion johtoon, että sallivaa aseenkanto-oikeutta rajoitettaisiin puoluekokouksen ajaksi. Osavaltion kuvernööri John Kasich vastasi kuitenkin, että osavaltion lainsäädännön muuttaminen on näin nopeasti mahdotonta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.