Mainos

Tulvatuhojen korvaaminen askarruttaa Lapissa

Viikko sitten Lapia koetellut ennätystulva on jättänyt jälkeensä kymmeniä kastuneita omakoti- ja rivitaloja sekä noin 150 vapaa-ajan asuntoa. Monille on vielä epäselvää, kuka tuhot korvaa.

Viikko sitten Lapissa vellonut ennätystulva on jättänyt jälkeensä kymmeniä kastuneita omakoti-ja rivitaloja sekä n. puolitoistasataa vapaa-ajan asuntoa. Myös teitä on vaurioitunut useissa kohdissa.Nyt vesi on laskenut niin että tulvan jälkien siivoaminen ja tuhojen kartoittaminen ja korjaaminen on voitu aloittaa. Tuhojen korvaaminen askarruttaa kuitenkin monien mieltä.

Kittilässä veden pinta on laskenut viikontakaisesta ennätyskorkeudesta tähän päivään noin satakahdeksankymmentäviivi senttimetriä. Korvausta näihin vahinkoihin voi hakea kuukauden sisällä tulvan päättymisestä. Korvaus kattaaa enintään 80% arvioiduista vahingoista.

Kittilän kunnan maataloussihteeri Markku Sahari kertoo, että tulvavahinkolain mukaan korvauksiin tulee valtion talousarviossa olla vuosittain viiden miljoonan markan eli noin 840.000 euron määräraha vuosittain.Näihin vahinkoihin se ei tule riittämään.

Maatalousministeriö on lupaillut syksyn lisätalousarvioon lisää rahaa. Sitä vaurioituneiden asuntojen omistajat nyt toivovat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.