Mainos

Tulvat vaativat kuolonuhreja Britanniassa ja Italiassa

Rankkasateet ja tulvat ovat kiusanneet ihmisiä eri puolilla Eurooppaa. Britanniassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut puun kaaduttua heidän autonsa päälle, ja Pohjois- Italiassa kaksi ihmistä on menehtynyt maanvyöryissä. Rivieralla maa- ja rautatieliikenne on ollut suurissa vaikeuksissa. Muunmuassa Nizzassa Ranskassa on jouduttu perumaan yli 50 lentovuoroa.

Englannini tulvat ovat jo osittain historian pahimmat

Kaksi ihmistä sai surmansa ja kolme loukkaantui vakavasti, kun puu kaatui auton päälle Länsi-Englannissa. Pahimmillaan tuulen nopeus on ollut Britannian kriisialueilla yli sata kilometriä tunnissa.

Yorkissa, Pohjois-Englannissa ei ole tiettävästi koskaan ollut yhtä massiivisia tulvia kuin nyt. Tähän mennessä tulvat ovat aiheuttaneet jo satojen miljoonien markkojen vahingot.

Lounais-Englantiin saapui myöhään eilisiltana myrskyrintama, jossa tuulten nopeudeksi mitattiin 28 metriä sekunnissa. Kaksitoista vakavaa tulvavaroitusta on voimassa kahdeksan joen varrella eri puolilla Englantia ja Walesia. Jo aiemmin oli annettu 75 lievempää varoitusta.

Yksi pahimmista tulva-alueista on Yorkin historiallinen kaupunki. Pohjois-Englannissa. Kaupungin halki virtaavan joen vesi on noussut ennätyskorkealle, tulvat ovat pahimmat sitten tilastojen aloittamisen vuonna 1625. Uudet sateet saattavat kuitenkin muuttaa tilannetta. Laajat maaseutualueet ovat jo ennestään veden peitossa viikkojen sateiden vuoksi.

Myös Ranskassa myrskyää

Myrsky riepottelee myös Ranskaa

Myös Ranskaan on eilen iskenyt myrskyrintama. Rajut tuulet iskivät Bretagnen rannikolle Pohjois-Ranskaan illalla voimakkaan matalapaineen siirtyessä Atlantilta mantereelle. Ilmatieteilijät ennustivat tuulien vielä voimistuvan myrskyn liikkuessa kohti Pariisia ja sitten kohti Lounais-Ranskaa. Rannikon asukkaita varoitettiin myös korkeista, jopa yhdeksän metrin aalloista.

Palo- ja poliisiviranomaiset sekä puhelin- ja sähkölaitokset ovat valmiudessa mahdollisten myrskytuhojen varalta. Blayais'n ydinvoimala on myös suljettu kaiken varalta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.