Poliisi epäilee: Tuhansia Subutex-tabletteja salakuljetettiin Suomeen, samaiset rikolliset myivät myös aseita ja armeijan käsikranaatteja – kolme vangittuna

1:48
Katso Rikospaikan jakso: Espoon Karapellontiellä tehtiin joulukuussa Suomen historian suurin kokaiinitakavarikko – "Huumeet eivät olleet tarkoitettu Suomen markkinoille"

Keskusrikospoliisi epäilee, että Subutex-tabletteja salakuljetettiin vuosia Suomeen Ranskasta ja Ruotsista. Tabletteja myytiin Suomessa eteenpäin muhkealla voitolla, KRP kertoo tiedotteessaan.

Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui vuosien 2018 ja 2020 välillä. Poliisi pääsi tapauksen jäljille vuonna 2019, jolloin aloitettiin tutkinta. Yhteensä Suomeen salakuljetettiin yli 7 000 Subutex-tablettia.

Poliisi epäilee, että Subutex-tabletit hankittiin Ranskasta Pariisin alueelta, minkä jälkeen ne kätkettiin salakuljetusta varten muun muassa keksipaketteihin.

Isolla voitolla

Ranskassa subutex-tablettien hankintahinta on ollut 3 euroa, kun Suomessa subutex-tablettien katukauppahinta ostomäärästä riippuen on 20-50 euron välillä. Vankilaan salakuljetettuna tabletista voi saada 100-150 euroa.

Suomessa Subutex-tablettien levitystä on tapahtunut Oulun ja Kuopion alueilla, ja poliisi epäilee, että huumeiden välitys on hoidettu ainakin osittain internetin tor-verkossa nimimerkkien kautta useiden eri alamyyjien välityksellä.

– Esitutkinnassa selvisi, että saman organisaation epäillään myös myyneen tor-verkon kautta aseita ja armeijan käsikranaatteja. Tutkinta vahvisti käsitystämme siitä, että laittoman tavaran myynti on siirtymässä yhä enemmän dark webin puolelle, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ari Soronen KRP:n tiedotteessa.

Kolme vangittuna

Viimeisten tutkimusten mukaan Subutex on Suomessa eniten huumekuolemia aiheuttava huumaus- tai lääkeaine. Asiassa tutkitaan huumausainerikosten lisäksi myös rahanpesurikoksia, räjähderikosta ja ampuma-aserikoksia. Vangittuna on esitutkinnan aikana ollut seitsemän henkilöä, joista kolme on edelleen vangittuna.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja