Mainos

Tulli nappasi ennätykselliset 9,5 kiloa amfetamiinia

Eteläinen tullipiiri on tehnyt ennätyksellisen amfetamiinitakavarikon. Virosta laivalla tulleesta pakettiautosta löytyi 9,5 kiloa amfetamiinia.

Huumeet oli kätketty auton rakenteisiin. Takavarikko tehtiin 1. syyskuuta.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut salakuljetuksesta epäillyt. Miehet ovat kolmekymppisiä virolaisia. Kummallakaan ei ole aiempaa rikostaustaa.

Tulliylitarkastaja Mika Lopmeri kertoo, että nyt takavarikoitu lasti oli poikkeuksellisen iso. Tavallisesti amfetamiinitakavarikot Viron liikenteessä ovat olleet 2-8 kiloa.

9,5 kilon amfetamiinierästä saisi noin 95 000 käyttöannosta. Erän katukauppahinta olisi noin 1,9 miljoonaa markkaa.

Tämän vuoden aikana eteläinen tullipiiri on takavarikoinut amfetamiinia jo runsaat 38 kiloa, kun koko viime vuonna ainetta jäi haaviin 25,1 kiloa.

Heroiinia auton peilissä

Eteläinen tullipiiri löysi 11.9.2001 Helsingin Länsisatamassa 100 grammaa heroiinia virolaisen pakettiauton peilistä. Salakuljetuksesta epäiltynä on vangittu virolainen mies.

Lopmeren mukaan tulli löytää heroiinia Viron liikenteessä yhä useammin. Syyskuun takavarikko on tämän vuoden seitsemäs heroiinitakavarikko Eteläisessä tullipiirissä.

Tänä vuonna heroiinia on takavarikoitu 1 133 grammaa, kahta grammaa lukuunottamatta kaikki takavarikot on tehty Viron liikenteessä. Vuonna 2000 heroiinia takavarikoitiin 889 grammaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja