Mainos

Tulkkausyritystä epäillään miljoonien petoksesta – asiakkaana muun muassa poliisi

Viranomaisille tulkanneen yrityksen pääomistajaa epäillään useista törkeistä veropetoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista sekä työeläkevakuutusmaksupetoksista.

Helsingin poliisi alkoi tutkia Helsingin Tulkkikeskus Oy:n hallituksen jäsenen epäiltyä törkeää veropetosta verottajan tekemän rikosilmoituksen perusteella. Käräjäoikeus vangitsi 47-vuotiaan miehen tammikuussa ja hän oli viikon tutkintavankeudessa.

Poliisin mukaan epäillyn rikoshyödyn määrä on noussut esitutkinnan aikana merkittävästi. 

– Rikosvahingon epäillään olevan tässä vaiheessa 2-3 miljoonaa euroa, josta verovahingot muodostavat keskeisen osan, tutkinnanjohtaja Sampo Suomala sanoo MTV Uutisille.

Poliisilla on tutkinnassa kaikkiaan kolme rikosilmoitusta. Tulkkausyrityksen lisäksi miehellä on ollut ravintolatoimintaa.

Petosepäilyissä on kyse maksamattomista ennakonpidätyksistä, arvonlisäveroista ja työeläkevakuutusmaksuista. Lisäksi poliisi epäilee, että tulkkausyritys on maksanut pimeitä palkkoja työntekijöilleen ja samalla laiminlyönyt kirjanpidon useiden vuosien aikana.

– Tutkinnan aikana on kuultu eri asemissa yli kahtakymmentä ihmistä, Suomala kertoo. 

Pääepäilty ei ole kiistänyt tekojaan

Poliisin mukaan talousrikoksista epäilty yrityksen pääomistaja ei ole kuulusteluissa kiistänyt rikosepäilyjä. 

Pääasiassa pääkaupunkiseudulla toiminut Helsingin Tulkkikeskus Oy on käyttänyt vuosien saatossa kymmeniä freelance-tulkkeja, jotka ovat työskennelleet poliisille, Helsingin käräjäoikeudelle, vankiloille ja muille viranomaisille.

Meneillään olevasta rikostutkinnasta on tiedotettu eri hallinnonaloille, etteivät nämä käyttäisi yrityksen tulkkauspalveluja.

Pääepäilty tarjoaa edelleen tulkkaus- ja käännöspalveluita toisen yrityksen nimellä. Häntä ei ole asetettu väliaikaiseen liiketoimintakieltoon. 

– Esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi ja syyteharkintaan vuoden loppuun mennessä. Varsinaisen rikosasian lisäksi tutkitaan liiketoimintakiellon määräämisen edellytyksiä, joka sekin menee sitten syyttäjän arvioitavaksi ja esitettäväksi oikeuden pääkäsittelyssä, Suomala sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.