Mainos

Tuli ajoi tuhannet evakkoon Kanariansaarilla

Poliisi pidätti eilen maastopalojen sytyttäjän, joka paljastui potkut saaneeksi metsänvartijaksi.

Espanjaan kuuluvilla Kanariansaarilla raivoavien maastopalojen tieltä on evakuoitu jo yli 11 000 ihmistä. Suurimpien matkanjärjestäjien mukaan alueella ei ole suomalaisia matkailijoita.

(Seitsemän uutiset 31.07.2007)

Gran Canarian saarella yli 5000 ihmistä on evakuoitu perjantaina syttyneiden maastopalojen tieltä. Kuivuuden ja kovan tuulen kiihdyttämät palot ovat aiheuttanut tuhoa saaren kaakkois- ja länsiosissa 12 000 hehtaarin alueella. Moganissa 60 taloa on palanut.

Gran Canarialla ei ole aiemmin koottu yhtä laajoja maastopaloja. Espanjan ympäristöministeri Christina Narboa julisti palojen takia korkeimman hälytystilan ja lupasi lisää lentokalustoa sammutustöihin.

Tuhopolttajia liikkeellä

Vuoristoisuus haittaa sammuttajien liikkumista maastossa, ja kova tuuli piti tänään myös valtaosan sammutushelikoptereista maassa. Tuhannet palomiehet, sotilaat ja vapaaehtoiset ovat osallistuneet sammutustöihin, joissa loukkaantui tänään yksi sotilas.

Gran Canarialla maastopalon sytyttämisen tunnustanut metsänvartija on vangittu.

Teneriffan saaren pohjoisosassa eilisiltana syttynyt metsäpalo on ajanut yli 4200 ihmistä kodeistaan ja tuhonnut yli 2600 hehtaaria maastoa sekä useita rakennuksia. Myös Teneriffalla epäillään tuhopolttajan olleen liikkeellä.

(MTV3-El País-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.