Lohdutuspalkinto ei lämmittänyt kitkerän tappion jälkeen – Huuhkajien pettynyt päävalmentaja Markku Kanerva: "Olemme osoittaneet kuuluvamme sinne"

3:47
Huuhkajien taival Kansojen liigassa päättyi 1-3-vierastappioon Walesille

Suomen jalkapallomaajoukkueen taival Kansojen liigassa päättyi keskiviikkoiltana kipeään 1-3-vierastappioon Walesille. Päävalmentaja Markku Kanerva loi pettymyksestä huolimatta heti ottelun jälkeen katseen horisonttiin ja Huuhkajien päätavoitteeseen.

Huuhkajat sijoittui B-liigan lohkossaan toiseksi kerättyään kuudesta ottelusta neljällä voitolla ja kahdella tappiolla 12 pistettä.

– Kokonaisuutena Kansojen liiga eteni meillä positiivisissa merkeissä. Olemme saaneet paljon informaatiota ja dataa joukkueen pelaamisesta sekä ennen kaikkea yksilöistä. Matkan varrella on ollut aika paljon loukkaantumisia, jotka ovat avanneet tietyille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Se on arvokasta infoa ajatellen jatkoa, Kanerva kommentoi MTV Urheilulle.

Ainoat tappiot Huuhkajat kärsi nimenomaan Walesille, kotona ja vieraissa. Kanervan mukaan Huuhkajat osoitti otteillaan kuuluvansa Kansojen liigassa vähintään B-liigaan.

– Hävisimme ainoastaan Walesille, kaikki muut pystyimme voittamaan. Saimme ennen kaikkea arvokkaita vierasvoittoja Bulgariasta ja Irlannista. Joukkue on osoittanut tiettyä tasoa, ja se taso on hyvän joukkueen merkki, Kanerva analysoi.

Tappiosta huolimatta Huuhkajat nousee MM-karsintojen kolmanteen arvontakoriin.

– Iso tavoite tässä oli nousta A-liigaan, joten se (arvontakori) oli tietynlainen lohdutuspalkinto, mutta samalla osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä. Olemme osoittaneet otteillamme kuuluvamme sinne.

Huuhkajien uusi tuleminen alkoi vuonna 2018 käynnistyneestä ensimmäisestä Kansojen liigasta, jolloin Suomi voitti lohkonsa C-liigassa ja nousi B-liigaan. Tätä seurasivat historialliseen EM-kisapaikkaan päättyneet EM-karsinnat ja nyt viittä vaille nousu A-liigaan Kansojen liigassa.  

– Toivottavasti tämä on ennen kaikkea innostanut suomalaista jalkapalloperhettä ja tuo uusia ihmisiä lajin pariin. Meillä on ollut hyvä buumi päällä jo useampana vuonna, toivottavasti saamme sen jatkumaan myös ensi vuonna. Nostamme koko ajan rimaa ja tavoittelemme isompia asioita, Kanerva näki.

– MM-karsinnat ovat tietenkin se seuraava haaste. Sen jälkeen edessä on se, minne olemme koko ajan tähdänneet eli EM-kisat. Näitä kohti alkaa nyt valmistautuminen. Nyt on joukkue- ja pelaajakohtaisen analyysin aika. Uskon, että moni käyrä näyttää ylöspäin, jos ajatellaan meidän pelin kehittymistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja