Opetusministeri Saramo vastaa MTV:n rehtorikyselyn epäilyksiin: Oppivelvollisuuden pidentämisen kulut korvataan kunnille kokonaan

0:32
Näin opetusministeri Jussi Saramo kommentoi oppivelvollisuuden pidentämisestä aiheutuvia kuluja.

Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) lupaa MTV:n Uutisextrassa, että kunnille korvataan oppivelvollisuuden pidentämisestä aiheutuvat kulut kokonaan. MTV Uutisten kyselyssä vain harva rehtori uskoi kunnille luvattujen rahojen riittämiseen.

Saramo sanoo kyselyn perusteella, että uudistuksen rahoituksesta on liikkeellä väärinymmärryksiä.

– Hallitus on sitoutunut, että kunnille korvataan täysimääräisesti, siihen palataan ensi vuonna. vielä kukaan ei voi tietää lopullisia kuluja kun hankintoja ei ole tehty, mutta kun tiedetään niin asiaan palataan, sellaista pelkoa ei ole että valtion rahoitus ei riittäisi, sanoo Saramo MTV:n Uutisextrassa.

Saramo katsoo, että epäluottamus hallitusta kohtaan juontaa juurensa Juha Sipilän (kesk.)  hallituksen aikaisesta ammatillisen koulutuksen uudistamisesta, joka johti leikkauksiin.

Opetusministeri Saramo sanoo, että Kuntaliiton ja ministeriön laskelmien välillä on koko maan osalta vain kymmenen miljoonan euron ero, joka ei kuntataloutta heiluttaisi varsinkin, kun kunnat ovat saaneet koronatukia useita miljardeja euroja. Saramo vakuuttaa, että jos ministeriön arvio ei pidä, asiaan palataan ensi vuonna ja kulut korvataan.

MTV:n Uutisextra lauantaina MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja