Yllätyskäänne vireillä – lähde: erittäin tuttu F1-pyhättö pysyy sittenkin kalenterissa?

F1-sarjassa ensi kauden kisakalenteriin liittyy paljon mielenkiintoa, sillä mukaan on tulossa kaksi uutta kilpailua. Kisamäärän pysyessä samana, tietää tämä sitä, että kaksi nykyistä kisaa saisi tehdä tilaa muille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuoreeltaan Ison-Britannian GP teki jatkosopimuksen F1-sarjan oikeudet omistavan Liberty Median kanssa. Näin ollen Silverstone isännöi myös jatkossa brittikisaa.

Jäljelle on jäänyt neljä kysymysmerkkiä. Mitä käy Italialle, Espanjalle, Saksalle ja Meksikolle?

Ensi kaudella uusina järjestäjämaina mukaan liittyvät Vietnam ja Hollanti. Näin ollen neljästä jäljellä olevasta kisasta kaksi jäisi ulos kalenterista.

Aiempien tietojen mukaan Italian Monzan kisan järjestäjät olisivat jo käytännössä tehneet jatkosopimuksen Liberty Median kanssa. Tuoreet tiedot vihjasivat myös siihen suuntaan, että Meksiko jatkaisi F1-kisamaana.

Nyt eteen saattaa tulla sangen yllättävä käänne.

Motorsport.com:n lähteiden mukaan Espanjan GP:n järjestäjät olisivat edenneet jatkosopimusneuvotteluissa ja Barcelonan kisa saattaisi sittenkin jatkaa F1-kalenterissa.

Espanjaa ja Saksaa on pidetty kisoina, jotka jäisivät ulos ensi kauden kalenterista.

– Tilanne ei näyttänyt mitenkään hirveän positiiviselta Espanjan suhteen, mutta nyt keskustelut ovat edenneet ja heidän on tarkoitus tehdä yhden vuoden mittainen jatko, Motorsport.com:n toimittaja Jonathan Noble kirjoitti.

Vuoden jatkolla Espanjan kisajärjestäjät saisivat lisäaikaa pidemmän sopimuksen neuvotteluun.

Barcelonan rata on tullut hyvin tutuksi F1-ympyröistä niin itse kisan merkeissä kuin myös vakituisena talvitestien pitopaikkana. Espanjan GP on ajettu Barcelonassa vuodesta 1991 lähtien. 

Vuosien varrella Espanjassa on nähty myös suomalaismenestystä. Mika Häkkinen voitti aikanaan Barcelonassa kolmesti putkeen, kun hän ajoi McLarenilla (1998-2000). Kimi Räikkönen on puolestaan voittanut Espanjan GP:n kahdesti (2005, McLaren ja 2008, Ferrari).

Lue myös:

    Uusimmat