Tuleva älypuhelinkotelo lupaa suojata älypuhelinta pudotuksessa turvatyynyn tavoin

Saksassa, Aalenin yliopistossa kehitetty uudenlainen älypuhelinkotelo suojelee puhelinta samalla periaatteella kuin turvatyynyt. Ilmalla täyttyvän tyynyn sijaan kotelo kuitenkin hyödyntää itsestään esiin ponnahtavia jousia, kertoo Gizmodo.

Älypuhelinkoteloita on markkinoilla jos jonkinlaisia, mutta saksalaisen Philip Frenzelin AD Case saattaa hyvinkin olla ensimmäinen laatuaan. Kotelo sisältää vapaan pudotuksen havaitsevia sensoreita, jotka saavat tarvittaessa neljä koukkumaista jousta ponnahtamaan esiin puhelimen turvaksi. Esimerkiksi asfaltille pudotessaan puhelin ponnahtelee hetken ympäriinsä ennen kuin asettuu turvallisesti paikalleen. Pudotuksen jälkeen jouset on helppo taittaa piiloon seuraavaa toimintakertaa odottamaan.

AD Case, eli aktiivisen vaimennuksen kotelo, on kätevä, mutta pari heikkoutta silläkin on. Ensinnäkin, se ei suojaa puhelimia epätasaiselle alustalle, kuten kivenlohkareelle, putoamiselta, jousia kun on vain neljä ja ne sijaitsevat kotelon kulmissa. Lisäksi ajatus kotelon sensorien aktivoitumisesta vaikkapa farkkujen etutaskussa ei kuulosta kovinkaan mukavalta.

Kyseessä on toistaiseksi vain prototyyppi, mutta jo myönnetyn patentin ansiosta AD Case saattaa löytää tiensä markkinoille jossakin vaiheessa. Hintatietoja tai mahdollisia aikatauluja on kuitenkin toistaiseksi mahdotonta ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja